Bjorn Schuiling: “GKC moet in de subtop kunnen eindigen.”

Bjorn Schuiling gaat komend seizoen met GKC voor een plek bij de eerste vijf.

GKC moest het voorgaande seizoen vooral richting de kant van Friesland reizen voor haar wedstrijden. Streekderby’s ontbraken en dus was het een reis door het ongewisse. De eerste seizoenshelft verliep dat vrij aardig, maar de tweede seizoenshelft zakte GKC toch af naar de onderste regionen. Komend seizoen zit GKC wel weer in de Drentse klasse en staan de nodige derby’s weer op het programma. Daar is Bjorn Schuiling maar al te blij mee, die uitgaat van een beter en plezieriger seizoen.

Dat GKC vorig seizoen ver terugzakte had volgens Schuiling een duidelijke oorzaak. “GKC is een kleine vereniging met een krappe selectie. Dat ondervonden we in de loop van het seizoen toen we tegen blessures en schorsingen aanliepen. Voor komend seizoen is de selectie toch een stukje breder en ook komen er veel A-junioren aan. Daarmee moeten we blessures en schorsingen beter kunnen opvangen.”

Veel derby’s

Schuiling is ook zeer verheugd met de competitie-indeling ten opzichte van voorgaand jaar. “We zijn blij dat we weer in deze klasse zitten en veel derby’s kunnen spelen. Door het verre reizen van vorig jaar raakte iedereen het plezier toch wat kwijt.”  Bovendien ziet de 23-jarige Schuiling wel mogelijkheden in de zondag 5e klasse E. “Ik denk dat GKC in de subtop moet kunnen eindigen. Witteveense Boys en Weiteveense Boys zullen wel om het kampioenschap gaan strijden verwacht ik.”

Plezier is belangrijk

Bij GKC zit Schuiling momenteel goed op zijn plek en ambities om het hogerop te gaan zoeken heeft hij momenteel niet, al houdt hij wel een kleine slag om de arm. “De kracht van GKC is dat we het vooral met jongens uit eigen dorp voetballen en een hecht team zijn. Ik heb zelf op dit moment niet meer de ambitie om ergens anders te gaan spelen. Ik vind plezier het belangrijkste, maar je weet natuurlijk nooit wat er op je pad komt.” Plezier lijkt dan ook een belangrijk sleutelwoord voor komend seizoen en dat kan Schuiling ook beamen. “We kunnen tevreden zijn als we aan het einde van het seizoen in de top vijf staan en het plezier nog zo aanwezig is zoals het nu momenteel is.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Roy Veen: “JVV wil bovenin de middenmoot meedraaien.”

Roy Veen verwacht dat JVV een stuk beter gaat presteren dan de afgelopen seizoenen.

Denny Feiken kan niet langs de kant staan

Voor SC Stadskanaal verloopt het seizoen nog niet als gewenst. De ambitieuze derdeklasser wil ...

Rick Rossing: “Volle bak gaan tegen Onstwedder Boys om tweede periode te pakken.”

SJS kan zaterdag in de Kanaalstreekderby tegen Onstwedder Boys beslag leggen op de tweede ...