Kanaalstreekderby tussen Onstwedder Boys en SJS eindigt onbeslist

Onstwedder Boys en SJS hielden elkaar in evenwicht in de Kanaalstreekderby.

Foto Brigitte de Wijk, ondanks dat beide elftallen wel kansen kregen werd er niet gescoord, zo hield ook Onstwedder-doelman Rein Koudstaal zijn doel schoon.

Op sportpark De Boskamp in Onstwedde stond de Kanaalstreekderby tussen Onstwedder Boys en SJS op het programma. In de matte eerste helft was er weinig sprake van een derby, maar in de tweede helft brandde het meer en meer los. Desondanks scoorden beide ploegen deze middag niet en eindigde het treffen in 0-0.

Met name over de linkerflank probeerde de thuisploeg in het begin gevaar te stichten. SJS-rechtsback Breedveld had de hele middag zijn handen vol aan de behendige en snelle Anne Wilzing. De strijd speelde zich de eerste helft voornamelijk op het middenveld af. Ruimtes waren klein en werden klein gehouden, waardoor er maar nauwelijks een echte kans van betekenis viel te noteren voor beide ploegen. Onstwedder Boys claimde nog een strafschop, maar daar wilde de goed leidende scheidsrechter Dorgelo niets van weten. Zo kon de ruststand van 0-0 worden genoteerd. Een ietwat tegenvallende eerste helft, welke ruimschoots goed gemaakt zou worden in het tweede bedrijf.

Ontbranden

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd meer en meer. Er waren van beide kanten goede mogelijkheden op de openingstreffer, waarbij SJS toch licht de overhand leek te krijgen. O.a. Tom Timmer, Jasper Nomden en Arwen de Koe wisten niet te scoren. Onstwedder Boys bleef gevaarlijk in de omschakeling met de rappe aanvallers voorin. Zo greep Ruben Kornelius uitstekend in toen Gerko Scheper alleen op doelman De Jonge dreigde af te gaan en redde Frank Venema knap op de lijn, toen de bal met een boog over de geslagen De Jonge in de goal leek te gaan.

Rode kaart

Onstwedder Boys mocht daarentegen weer van geluk spreken toen Kay Rijkens een vrije trap op de paal zag belanden en waarbij doelman Koudstaal de bal daarna ietwat gelukkig in zijn handen kon pakken. Beide ploegen bleven op zoek naar de drie punten, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Hoewel invaller Mattijn Smid met een kopbal nog dichtbij leek. De bal zeilde echter naast. Ook de thuisploeg zette in de slotfase nog even aan, maar kwam ook niet meer tot scoren. Na 93 minuten vond scheidsrechter Dorgelo het mooi geweest. Na dat laatste fluitsignaal kreeg Onstwedder Boys-verdediger Sven Jaegers nog een tweede gele kaart en dus rood voorgeschoteld wegens commentaar op de arbiter. Een kleine smet op de derby voor de thuisploeg, die verder een sportief verloop kende.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – Onstwedder Boys