Buinen morst dure punten bij Zandpol

Buinen leek op weg naar de overwinning, maar in de slotminuten ging het nog mis tegen Zandpol.

Foto Andries Middelbos, Albert Stevens neemt het doel van Zandpol onder vuur. De spits van Buinen scoorde twee keer deze middag.

Buinen heeft dure punten verspeeld op bezoek bij Zandpol. De geel-zwarten leken op weg naar een 1-2 overwinning, maar kregen in de slotminuten nog de gelijkmaker om de oren. Doordat Eext wel won is Buinen de koppositie in de zondag 5e klasse E kwijt geraakt aan Eext.

Koploper Buinen trad zondag aan tegen Zandpol, dat tot nu toe nog maar drie wedstrijden had gespeeld. Daarin verloor Zandpol nog niet en dus was het op voorhand nog niet zo’n gemakkelijke opgave voor de koploper. Toch was de start van de wedstrijd prima te noemen voor Buinen, dat vroeg op voorsprong kwam via Albert Stevens. De thuisploeg trok de stand voor rust echter weer gelijk via Boyd de Hoop.

In de tweede helft duurde het even voordat er weer een treffer viel, maar opnieuw was het Stevens die scoorde voor Buinen. En dat leek ook het enige doelpunt van de tweede helft te gaan worden, maar een onachtzaamheid in de laatste minuten van de wedstrijd kostte Buinen de kop. En daarmee wist Stefan Knuppe wel raad en de doelpuntenmachine van Zandpol faalde dan ook niet: 2-2.

Foto’s Andries Middelbos: Zandpol – Buinen