Gieterveen boekt zwaarbevochten overwinning op MOVV

Gieterveen boekte een overwinning op MOVV, maar moest daar diep voor gaan.

Gieterveen zette vandaag een vroege achterstand om in een zwaar bevochten overwinning tegen runner-up MOVV. Ze verstevigden daarmee hun plaats in het linkerrijtje en zijn het seizoen qua punten aanzienlijk beter begonnen dan vorig jaar.

Toch stonden de Gieterveners al na een aantal balcontacten op achterstand. Gieterveen probeerde, ondanks het slecht te bespelen veld, vanaf de aftrap voetballend het middenveld te bereiken. Een pass van Caspers kwam in de voeten van Sportel terecht, waarna hij in één rechte lijn op de goal af stormde en scoorde vanuit de rebound nadat Lugtenborg eerst nog redding had gebracht.

Op en neer

Hierna ging het spel op en neer. Beide ploegen hadden moeite met de balcontrole op dit veld, waardoor er veel ruimte lag in de omschakeling. Zo moest Lugtenborg nog een keer een één op één duel winnen om niet opnieuw de bal uit het net te hoeven vissen. Gieterveen voetbalde af en toe aardig, maar kwam niet verder met wat ongevaarlijke schoten en voorzetten. Na een dikke twintig minuten kwamen de bezoekers toch langszij. Mentink stoomde op langs de rechterflank en legde een strakke voorzet op het hoofd van Ramcharan, die het leer onberispelijk achter Froma kopte. Beide ploegen konden hierna op voorsprong komen, maar zagen allebei een bal van de lijn gehaald worden. Aan de kant van Gieterveen maakte Caspers zijn fout meer dan goed door met een uiterste sliding de bal uit de goal te houden en aan de andere kant kwam Oeben een teenlengte te kort om de bal tegen het net te schieten, vlak voordat Ottema de bal uit de doelmond werkte.
Vlak voor rust kwam de nummer twee op de ranglijst toch weer op voorsprong. Een steekbal vanaf het middenveld kwam voor de voeten van de zojuist ingevallen Drenth die zijn ploeg weer op voorsprong schoot.

Op gelijke hoogte

Na rust kwam Gieterveen al snel weer op gelijke hoogte. Van der Veen werd aangespeeld op de linkerflank en met een steekpass tussen keeper en verdediging zette hij Weerts in scoringspositie. Weerts, die ook nog maar net ingevallen was, omspeelde Froma en schoot Gieterveen op gelijke hoogte. MOVV werd hierna de bovenliggende partij. Op het moment dat ze Gieterveen onder druk hadden, kwamen de bezoekers er maar moeizaam onderuit en de lange halen werden snel onderschept door de thuisploeg. In deze periode werd MOVV met name gevaarlijk vanuit standaardsituaties en gingen een aantal vrije trappen maar rakelings langs de goal van Lugtenborg. De grootste kans was voor Bults, die dacht dat hij de laatste linie van Gieterveen al gepasseerd was. Met een laatste sliding blokkeerde Smit de weg van Bults, waardoor hij de bal niet anders kon dan tegen de voeten van Lugtenborg te schuiven.

Buitenspel genegeerd

Ook Gieterveen had in de omschakeling een aantal goede momenten om op voorsprong te komen, al werkte de tevens ingevallen grensrechter niet mee. Eerst leek Gieterveen een penalty te krijgen na een overtreding op Weerts, maar had de grensrechter achteraf buitenspel geconstateerd. Een twijfelachtige beslissing die de thuisploeg misschien later duur kwam te staan. Zo’n tien minuten voortijd werd de bal op het middenveld veroverd door Bakker, waardoor ze met 3 aanvallers tegen 2 verdedigers een aanval konden opzetten. Hij bereikte Ramcharan, die naar binnen kapte en in de korte hoek de winnende treffer tegen de touwen schoot. Wederom stond de assistent scheidsrechter met zijn vlag te wapperen, maar deze keer had de leidsman er genoeg van en negeerde hij terecht het advies van zijn assistent. Hierop volgde nog een tiental hectische minuten, waarbij MOVV met man en macht vooruit ging en Gieterveen in de counter gevaarlijk bleef maar ook niet scoorde. De eindstand bleef daardoor op 2-3 staan, waar een punt voor beide ploegen misschien wel verdiend was geweest.