JVV wint kelderduel van EEC

JVV boekte de eerste overwinning van het seizoen, dat ging ten koste van EEC dat nog steeds nul punten heeft.

Foto Regina Korf, drukte voor het doel van JVV-doelman Jaron Dam.

JVV heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Het won met 2-4 van EEC, dat op nul punten blijft staan na vijf wedstrijden. JVV kwam met 1-2 voor, waarna EEC een strafschop kreeg. Deze werd gemist en dat bleek misschien uiteindelijk wel het breekpunt te zijn. De gasten liepen daarna uit en wonnen uiteindelijk met 2-4.

Beide ploegen hadden dit seizoen nog niet gewonnen en dus lag de eerste overwinning in het verschiet in Ees. De gasten openden vroeg in de wedstrijd de score. Roy Veen scoorde op aangeven van Jeroen Alting: 0-1. Die score werd na 27 minuten spelen verdubbeld en opnieuw was Veen de doelpuntenmaker. Op slag van rust kwam EEC terug in de wedstrijd via Mark Wanders, die scoorde uit een hoekschop.

Gemiste strafschop

Na de pauze kreeg de thuisploeg een ideale mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. EEC kreeg een strafschop te nemen, maar Mark Wanders faalde vanaf elf meter. Aan de andere kant was het daarna wel raak en weer was Veen het goudhaantje voor JVV. Het bleek de beslissing in de wedstrijd, waarna JVV ook nog op 1-4 kwam via een eigen doelpunt. EEC scoorde via Erik Wanders daarna nog een keer, maar dat was slechts nog voor de statistieken.