Stadskanaal in eigen huis onderuit tegen Germanicus

Stadskanaal verloor van Germanicus en verloor daarmee ook de tweede plek aan de ploeg uit Coevorden.

Foto Stoffer Bakker, de goalie van Germanicus is kansloos op de inzet van Jeffrey Bakker.

Stadskanaal is in eigen huis met 1-3 onderuit gegaan tegen Germanicus. Alle doelpunten vielen pas na de pauze. Door de nederlaag namen de gasten uit Coevorden de tweede plaats over van Stadskanaal, dat zelf zakte naar de vierde plaats op de ranglijst.

In het eerste half uur viel er op sportpark Pagedal in Stadskanaal weinig te beleven en waren de kansen spaarzaam te noemen. Het eerste echte gevaarlijke moment kwam daarna pas toen Boy Nijgh mocht aanleggen voor een vrije trap. Nijgh legde de bal op het hoofd van Roy Tolner, maar die kopte over. Niet veel later kreeg Jeffrey Bakker een behoorlijke kans na een goede individuele actie, maar de aanvaller kon niet afronden. Daarna kregen ook de gasten een kans, maar de inzet verdween naast de goal. Wessel Klijnstra had op slag van rust nog de mogelijkheid om de score te openen, maar stuitte op de goalie van Germanicus.

Snelle tegentreffers

Na de pauze waren de gasten snel twee keer trefzeker en keek Stadskanaal na tien minuten spelen plots tegen een 0-2 achterstand aan. Marco Cremer had Germanicus op voorsprong gezet, waarna Stan Ypenburg de marge verdubbelde. In de 65e minuut wist de thuisploeg echter weer de aansluiting te vinden via Bakker, die op fraaie wijze scoorde. Diezelfde Bakker kreeg daarna nog een grote kans op 2-2, maar zijn inzet ging voorlangs. Het was Germanicus dat daarna de wedstrijd besliste na een goede aanval, Nance Hoogeven bracht de 1-3 op het scorebord. Germanicus raakte daarna nog een keer de paal en ook Stadskanaal kreeg via Kok nog een kans op de 2-3, maar gescoord werd er niet meer.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Germanicus