Stadskanaal verliest nipt van GVAV Rapiditas

Stadskanaal was nog dichtbij een punt in de slotfase, maar keerde met een verlies huiswaarts.

Foto Stoffer Bakker: Sten Vos schermt de bal af van zijn directe tegenstander.

Stadskanaal is in Groningen tegen een nipte 3-2 nederlaag aangelopen. Tegen GVAV Rapiditas kwam het twee keer op achterstand, maar kwam het ook twee keer goed terug. Toch kwam het voor de derde keer op achterstand in de wedstrijd en dat bleek net een keer teveel te zijn al waren de Knoalsters in de slotminuten nog heel dichtbij de gelijkmaker.

Het was een open wedstrijd tussen beide elftallen, al waren de kansen in de eerste helft schaars te noemen. Desondanks kwam GVAV al vroeg op voorsprong via Ingmar Liezenga. De gasten repareerden deze achterstand halverwege de eerste helft. Jordy Geerlings schoot een vrije trap binnen. De gasten hadden nog met een voorsprong kunnen gaan rusten, maar Jeffrey Bakker schoot op slag van rust net naast.

Op de paal

In de tweede helft kwam GVAV opnieuw op voorsprong en scoorde het de 2-1 in de 63e minuut. Patrick Venema rondde af op aangeven van Joël de Jong. Toch duurde het niet heel lang voordat Stadskanaal weer langszij kwam. Robin Boerhof stond precies op de juiste plaats om de bal van dichtbij binnen te tikken, nadat de goalie van GVAV eerst nog een prima redding had verricht. Daarna behoedde Royce Geerlings Stadskanaal nog voor een achterstand, maar kort daarop was de doelman kansloos op een schot van de Jong: 3-2. Stadkanaal ging daarna opportuun spelen in de slotfase, maar liet ook ruimte voor de thuisploeg om de wedstrijd te beslissen. De Knoalsters hadden echter nog een punt kunnen overhouden aan het duel. In de laatste minuten had Bakker de pech dat zijn inzet op de paal belandde, waardoor het bij 3-2 bleef.

Foto’s Stoffer Bakker: GVAV Rapiditas – Stadskanaal

https://photos.google.com/share/AF1QipNo5lTn9TtuveOqn_1iTQXGzlvEDBsfL1-VtMoFI345MYEfyhp_EcLahC7Sv4qrAg?key=WXpXdXNsVFdFQVNERWpZZjdwNFVROWVwUmo3c1lR

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Weerdinge één van de twee winnaars van Orgon Toernooi

Weerdinge was de beste in poule B van het Orgon Toernooi en werd daardoor ...

Borger buigt in slotminuten voor Nieuw Balinge

Borger knokte hard, maar moest toezien hoe Nieuw-Balinge er in de laatste minuten alsnog ...

Blik op 2L: ASVB over de knie bij GVAV-Rapiditas

GVAV-Rapiditas is de competitie uitstekend begonnen. Op bezoek in Blijham werd ASVB met 0-3 ...