Onstwedder Boys niet opgewassen tegen koploper Vitesse ’63

Onstwedder Boys kon geen vuist maken tegen koploper Vitesse ’63 en verloor in eigen huis.

Onstwedder Boys is de tweede seizoenshelft begonnen met een 0-4 nederlaag tegen koploper Vitesse ’63. Ondanks de nodige inzet aan de kant van de thuisploeg bleken de gasten toch een maatje te groot en na een 0-2 ruststand kwam de koploper ook in de tweede helft niet meer in de problemen. Het scoorde nogmaals twee keer en blijft daardoor soeverein aan kop gaan in de zaterdag 4e klasse D.

De gasten uit Koekange werden al vroeg in de wedstrijd in het zadel geholpen met een snelle openingstreffer. Slordig uitverdedigen aan de kant van de thuisploeg leverde een klutssituatie voor het doel op en daaruit wist Sander van Dijk de bal achter doelman Rein Koudstaal te deponeren: 0-1. De thuisploeg kreeg daarna wel wat kansjes, maar verder dan een paar speldenprikjes kwam het niet. Ook de bezoekers kwamen niet tot bijster veel kansen, maar werden na een klein half uur spelen weer geholpen door de thuisploeg. Een voorzet werd door Gerben Meems in het eigen doel gewerkt, waardoor Onstwedder Boys bij rust tegen een 0-2 achterstand aan keek.

Weinig tegendoelpunten

Ook na de pauze bleek waarom Vitesse dit seizoen nog maar zo weinig doelpunten tegen krijgt. Ondanks de goede wil van Onstwedde hield doelman Arjan van Noord zijn doel schoon deze middag. Na een kwartier spelen in de tweede helft ging de wedstrijd helemaal in het slot toen de 0-3 op het scorebord verscheen. Frits ten Kate was alert en schoot een rebound van dichtbij binnen. Het werd uiteindelijk ook nog 0-4 voor de gasten. Aron Westert was het eindstation van een snelle counter.

Onstwedder Boys kan voorlopig de blik eerst naar beneden richten in plaats van naar boven en zal toch nog wel de nodige punten bijeen moeten sprokkelen in de komende weken om niet in de problemen te komen.