SPW wint moeizaam van Farmsum

SPW won van Farmsum en blijft daardoor stevig aan de leiding gaan in de zondag 4e klasse C.

SPW heeft de goede eerste seizoenshelft een vervolg kunnen geven in de thuiswedstrijd tegen Farmsum. Toch ging het niet helemaal zonder slag of stoot en wist de koploper van de zondag 4e klasse C uiteindelijk nipt te winnen met 2-1.

SPW speelde gisteren zijn eerste wedstrijd van de 2e seizoenshelft thuis tegen Farmsum. De vraag was of de ploeg uit Stadskanaal-Noord de vorm kon vasthouden die men in de eerste seizoenshelft had laten zien. Dat moest het wel doen zonder het centrale duo Chris Reijke en Renze Poortinga.

Moeilijkheden

Zoals gezegd moest er al worden geschoven in het elftal van trainer Wiegman aangezien het centrale duo ontbrak. Dit zorgde ervoor dat O19 spelers Julian Buist en Stefan Bolk zich in de basis terug zagen. De wedstrijd begon zeer gezapig en Farmsum liet SPW veel de bal hebben. SPW daarin tegen kon weinig creëren en bracht zichzelf in de moeilijkheden door met veel risico te spelen. Het kwam in de 10e minuut al goed weg, toen stond verdediger Carlo Krops net op de juiste plek om de bal nog voor de aanvaller van Farmsum weg te futselen toen deze zo door het midden voor het doel van SPW kwam, maar het ging toch mis in de 13e minuut. Wederom door eigen gestuntel kwam Teun Westerhuis van Farmsum alleen op keeper Vonk af en faalde niet.

Wakker geschud

SPW werd wakker geschud en ging actiever storen in de achterste linie van Farmsum, wat aantoonde vooral de lange bal te willen hanteren. Maar ook Farmsum ging stuntelen en Bram Poelman ontfutselde de bal slim en ook hij faalde een op een met de keeper van Farmsum niet. Zo stond het na 14 minuten alweer 1-1. SPW werd gevaarlijker en voetbalde ook even makkelijker. Het was dan ook weer Bram Poelman die in de 19e minuut de 2-1 op het scorebord zette. Hierna kreeg Kasper Heijne twee grote kansen maar deze gingen helaas net over en naast. Ook Rodan Farrell kwam twee keer tot een schot, maar deze waren prooi voor de keeper. Na de piek van beter veldspel nam Farmsum het weer over. Het zette meer druk en gingen feller de duels in. Dit resulteerde ook in een grote kans, maar deze werd gepareerd door Keeper Geert Vonk. Er speelden zich nog enkele hachelijke situaties voor het doel af van SPW, maar het trok de 2-1 door tot de rust.

Tweede helft

De 2e helft leek het of SPW weer het spel overnam. Het gaf enkele speldenprikjes en als de voorhoede het iets beter uitspeelde konden ze de wedstrijd op slot gooien. Maar dit gebeurde niet en tot overmaat van ramp viel Bram Poelman ook nog uit in de 59e minuut. Op het zeer slechte veld verzwikte hij zijn enkel. SPW bracht Dennis Stiekema voor Poelman in de plaats en hij zorgde voor iets meer controle door de bal vaker vast te houden voorin. Farmsum leek het kruit al te hebben verschoten in de eerste helft en kwam er eigenlijk niet meer gevaarlijk uit. SPW meende een strafschop te moeten hebben, maar diverse handsballen werden in een mum van tijd over het hoofd gezien.

Puzzelen

Ook SPW speelde nog enige keren met vuur door gevaarlijke terugspeelballen en door niet adequaat in te grijpen bij standaardsituaties, maar het overleefde dit allemaal. Het kreeg zelfs nog meer kansen waarbij Rodan Farrell op de lat kopte en een harde vrije bal van Bastiaan Hebels werd geblokt door dezelfde Rodan Farrell. Wel viel Kasper Heijne ook nog geblesseerd uit en moest ook Stefan Bolk zich uit voorzorg laten wisselen. Zo wordt het de komende weken puzzelen voor SPW, die topscoorder Bram Poelman drie weken mist door vakantie en wetende dat blessures op de loer liggen voor de koploper. Volgende week staat de derby tegen Bareveld op het programma.