Stadskanaal verliest van Dalen

Stadskanaal is de tweede seizoenshelft begonnen met een nederlaag bij Dalen.

Foto Stoffer Bakker, Boy Nijgh probeert twee tegenstanders van Dalen af te schudden.

Stadskanaal heeft de tweede seizoenshelft hervat met een 2-0 nederlaag tegen Dalen. Daardoor kwam de ploeg uit Dalen op gelijke hoogte met Stadskanaal in punten. De Knoalsters moeten nu toch enigszins de blik naar beneden richten al bedraagt de voorsprong op de nacompetitieplaatsen nog wel zes punten.

Met een overwinning op Dalen had Stadskanaal een mooi gat kunnen slaan en bovendien weer kunnen aanhaken bij de subtop van de zondag tweede klasse L. Dat kwam er echter niet van in Dalen, dat ook baat had bij een zege om onderin weg te komen. Daar leek men ook van bewust en in de eerste helft kwam de thuisploeg na twintig minuten spelen aan de leiding. Tijmen Venhorst bleek weer eens goud waard voor zijn ploeg en nam de 1-0 voor zijn rekening.

Ook na de pauze was Venhorst opnieuw trefzeker na ruim een kwartier spelen en daarmee stelde de aanvaller de zege zo goede als veilig voor Dalen. Stadskanaal was niet bij machte om wat terug te doen in het resterende deel van de tweede helft en verloor zo uiteindelijk met 2-0.

Foto’s Stoffer Bakker: Dalen – Stadskanaal