Stadskanaal wint in vermakelijke wedstrijd van WKE ’16

Stadskanaal boekte een ruime zege op WKE ’16 en kan daardoor weer de blik naar boven richten.

Foto Stoffer Bakker, Wessel Klijnstra schiet de beslissende 4-2 binnen voor Stadskanaal.

Stadskanaal heeft thuis met ruime cijfers gewonnen van WKE ’16. Na een 1-1 ruststand won de thuisploeg uiteindelijk met 5-2. Met de zege nestelde Stadskanaal zich stevig in de middenmoot van de zondag 2e klasse L en kan het weer voorzichtig de blik naar boven richten.

De wedstrijd was nog maar net onderweg of de eerste treffer was al een feit. Stadskanaal kwam op een vroege 1-0 voorsprong en kreeg daarbij hulp van de gasten. Harm Hindriks verraste zijn eigen doelman en zag het leder in het doel verdwijnen. De bezoekers trokken echter al snel weer de stand gelijk, nadat het na een klein kwartier spelen een strafschop kreeg. Henk Bakker faalde niet vanaf elf meter: 1-1.

Vermakelijke wedstrijd

Voor de toeschouwer bleef het een vermakelijke wedstrijd met kansen over en weer. Zo streepte Boy Nijgh een vrije trap op de lat en moest Royce Geerlings redding brengen op een kopbal van Bakker. Ook Ferdy Poelman kreeg nog een goede kans voor de gasten, maar gescoord werd er niet meer voor rust. Dat gebeurde wel direct na de pauze en wederom was het de thuisploeg die scoorde. Wessel Klijnstra vond al na twee minuten spelen de goal en zorgde voor de 2-1 voorsprong.  Die voorsprong werd halverwege de tweede helft uitgebreid naar 3-1 via Nijgh. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want de Emmenaren kwamen terug tot 3-2 via Poelman.

En daarmee was de spanning helemaal terug en kreeg WKE ook nog een kans op de gelijkmaker, maar die viel niet. Een kleine tien minuten voor tijd gooide de thuisploeg uiteindelijk de wedstrijd in het slot. Klijnstra zorgde met zijn tweede van de middag er zo goed als zeker voor dat de punten in Stadskanaal bleven. In de slotminuut gaf Sten Vos de zege nog wat meer glans door de eindstand op 5-2 te bepalen.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – WKE ’16

Ben jij al vriend? Steun het amateurvoetbal in de Kanaalstreek en steunt tevens het goede doel! Klik op de onderstaande link voor meer informatie en wordt ook vriend!

Wordt vriend van FC Kanaalstreek en steun tevens het goede doel!