Gieterveen snoept PJC kostbare punten af in Kanaalstreekderby

Gieterveen diende Kanaalstreek-genoot PJC pijnlijk puntverlies toe.

PJC heeft in de strijd om het kampioenschap belangrijke punten verloren tegen kanaalstreek-genoot Gieterveen. De runner-up van zondag 4C verloor voor de tweede keer dit seizoen en toevalligerwijs was dit andermaal tegen de Gieterveners. In Gieterveen werd het uiteindelijk 4-3.

Het is duidelijk dat PJC een zeer makkelijk voetballende ploeg is met een aantal ervaren spelers die de lijnen uitzetten. Met Meijer, Norder, Blaauw en Valeton in de as van het veld wordt het spel gemaakt en zijn ze duidelijk één van de best spelende ploegen in deze klasse. Gieterveen doet het tot dusver ook niet onverdienstelijk en probeerde op haar eigen manier de Pekelders lastig te maken.

Snelle counters

Met snelle jongens als Bakker en Weerts gokte de thuisploeg op de counter en dit leverde ze na een half uur spelen een 2-0 voorsprong op. Eerst veroverde Kupers de bal op het middenveld, waarna hij Bakker de diepte in stuurde. Deze omspeelde zijn directe tegenstander, waardoor ze met twee spelers voor keeper Walters verschenen. Met een simpele pass in de breedte stelde hij Ramcharan in staat om in een leeg doel de eerste treffer van de middag te maken.

In de tussentijd was PJC een aantal keer erg dreigend, maar tot schoten op goal kwamen ze niet. Een paar minuten voor rust onderbrak Hospers een aanval van de bezoekers en zette hij met één lange bal Weerts alleen voor Walters. Met een bekeken balletje speelde hij de bal over de goalie en verdubbelde daarmee de voorsprong. Gieterveen leek hiermee met een 2-0 voorsprong de rust in te gaan, maar in de blessuretijd van de eerste helft maakten de gasten uit Pekela de voorsprong ongedaan. Uit twee corners scoorde eerst Jordi Cremer en trok Alexander Norder de stand weer in evenwicht.

Overleven

In de tweede helft ging het in het begin nog enigszins gelijk op. PJC bleef de meest aanvallende ploeg, maar Gieterveen liet zich niet onbetuigd in de counter. Een kwartier na rust maakte Ramcharan zijn tweede van de middag. Deze keer stond een goede aanval van de thuisploeg aan de basis van de goal. Mentink gaf de bal vanaf de rechterflank voor, maar waar Weerts de bal in eerste instantie mistte stond Ramcharan bij de tweede paal klaar om zijn ploeg weer op voorsprong te schieten. In de periode hierna was het overleven voor de thuisploeg. PJC zette nog meer druk op de laatste linie, maar bleef moeite houden om combinerend door de kleine ruimtes te komen. Een kwartier voor tijd frommelden Meijer en Blaauw zich door de laatste linie en was het uiteindelijk Blaauw die de bal via Lugtenborg tegen de touwen schoot.

Winnende treffer

In de periode hierna hadden beide ploegen op voorsprong kunnen komen. Zo had Weerts de bal breed moeten spelen toen ze wederom met zijn tweeën voor Walters kwamen en had Ramcharan iets beheerster de bal over de sluitpost moeten schieten. Ook PJC had in deze fase op voorsprong kunnen komen, maar een schot van Cremer ging rakelings langs de goal van Lugtenborg. Twee minuten voortijd kreeg de thuisploeg een vrije trap op zo’n 30 meter van de goal. Een aangesneden vrije trap van van der Veen kwam op de voet van de ingevallen Caspers. De kersverse vader zag zijn volley op de lat uiteen spatten, maar daarna via de borst van Weerts in de goal vliegen. Zowel bij de derde als de vierde goal had de grensrechter buitenspel geconstateerd, maar scheidsrechter van Houten stond op één lijn en keurde beide doelpunten goed. In de absolute slotseconde kwam PJC bijna nog langszij, maar de inzet vanuit een corner werd door van der Veen van de lijn gehaald en zo zegevierde Gieterveen uiteindelijk met 4-3.

Ben jij al vriend? Steun het amateurvoetbal in de Kanaalstreek en steunt tevens het goede doel! Klik op de onderstaande link voor meer informatie en wordt ook vriend! 

Wordt vriend van FC Kanaalstreek en steun tevens het goede doel!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Uitgekleed Westerwolde incasseert nederlaag

Met een verre van complete selectie reisde Westerwolde dinsdagavond naar Groningen om in het ...

Pekelder Boys en Westerwolde in balans

Het venijn zat hem duidelijk in de staart tijdens de Kanaalstreek-derby tussen Pekelder Boys ...