Valthermond laat zich aftroeven door laagvlieger Lewenborg

Valthermond liet opnieuw punten liggen tegen een laagvlieger, Lewenborg was een stuk feller dan de bezoekers en won verdiend.

Op bezoek bij FC Lewenborg, nummer elf op de ranglijst leed Valthermond een gevoelige 4-1 nederlaag. Een nederlaag waar ook niets op af te dingen viel. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Knol was de thuisploeg veel feller dan de bezoekers en waren alle persoonlijke duels voor de Stadjers. En als je geen duels wint, win je ook geen wedstrijd.

Met name Lewenborg spits Jord Blokker was een kwel voor de Valthermond-defensie. Geen moment kregen de Mondker-verdedigers vat op de slim spelende aanvaller. Het was dan ook geen wonder dat Blokker aan de basis van de openingstreffer stond. Vanaf rechts vond hij de geheel vrijstaande Mike Weidgraaf die doelman Joost Schrik kansloos liet. Daarvoor was Lewenborg middels Brian de Wit al dicht bij de openingstreffer.

Lewenborg heeft teugels in handen

Valthermond antwoordde wel perfect. Drie minuten na de openingstreffer rondde A-junior Jorn Draijer een voorzet van Jesper de Graaf knap af.  Hierna was het echter weer Lewenborg wat de teugels strak in handen had. Zo moest Schrik handelend optreden toen Brian de Wit een te korte terugspeelbal van Stephan de Vries oppikte. De tweede Groninger treffer kon dan ook niet uitblijven. Jesper de Graaf was zo ongelukkig om een corner in eigen doel te werken.

Terwijl het rustsignaal naderde kende Valthermond zijn beste periode. Rick Schlimback schoot uit een corner over en Jorn Draijer speelde Demy te Velde vrij. Die strandde op doelman Mark Woldring waar breed leggen op Erik Jan Veerbeek wellicht een betere keuze was geweest.

Onmachtig Valthermond

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet. Lewenborg bleef de bovenliggende partij en Valthermond was geen moment bij machte om het tij te keren. Dat de thuisploeg via goals van opnieuw Mike Weidgraaf en de Jord Blokker uitliep naar een 4-1 overwinning was niet eens geflatteerd.

“Een collectief falen,” vond Albert Koops. “ Vanaf minuut een hebben we achter de feiten aangelopen. Er was vandaag maar een lichtpuntje en dat was Jorn Draijer.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Beloften Titan geflatteerd onderuit

Ook de beloften van Titan speelden gisteravond hun eerste wedstrijd in poule C van ...

Musselkanaal kan derde nederlaag niet voorkomen

In Veenoord / Nieuw-Amsterdam heeft Musselkanaal haar derde nederlaag van het nog prille seizoen ...