SPWAl een paar weken staat zondag 4 december omcirkeld in de agenda’s van spelers en staf van SPW. Want op basis van de resultaten tot nu toe is het niet vreemd om te stellen dat de wedstrijd van zondag, tegen het nog zonder puntverlies zijnde PJC, de laatste kans is voor de Knoalsters om de kampioensdroom in leven te houden. Eén van de uitblinkers bij SPW dit seizoen is Rodan Farrell: de aanvaller maakte al veertien treffers.

Voor de liefde
Voor mensen die het voetbal in de Kanaalstreek al langere tijd volgen, zal de naam Farrell onbekend in de oren klinken. Niet vreemd, want de 22-jarige aanvaller woont pas een jaar in Stadskanaal: “Ik woonde in Dordrecht. Daar voetbalde ik ook, bij OMC om precies te zijn.” Maar de liefde bracht Farrell naar het Noorden. Iets waar SPW ongetwijfeld ook erg gelukkig mee is: “Een vriend van mijn schoonvader raadde SPW aan. En tot nu toe is het inderdaad de juiste keus gebleken! Voor beide partijen.”

spw1
Het vernieuwde SPW, met Rodan Farrell links op de voorste rij… (foto: v.v. SPW)

Missende pion
Farrell, wiens roots op Curaçao liggen, is één van de vele nieuwe spelers in de selectie van Henry Meijerman. Een selectie die al een aantal seizoenen de ambitie heeft om te promoveren naar de vierde klasse: “Dit jaar gaat het zeer voorspoedig. Of ik de missende pion ben, dat durf ik niet te zeggen.” Maar feit is wel dat Farrell op gezette tijden hoort dat het verschil met voorgaande jaren behoorlijk is: “Met alle nieuwe spelers staat er nu een jong en fris team, dat met z’n allen iedere week voor de punten gaat.”

Trefzeker duo
Een andere nieuwe speler is Jelmer Valk, de andere helft van het productieve aanvalsduo van SPW: “Samen maakten we inderdaad al 23 goals! Jelmer en ik voelen elkaar goed aan en weten elkaars sterke punten te benadrukken.” Zo is Valk, die overkwam van Gasselternijveen, volgens de medewerker van Borgesius Bakkerijen balvast en sterk aan de bal: “Ook de onderlinge communicatie verloopt erg goed. Komende zondag kan dat het verschil gaan maken.”

Volle bak
Als gezegd: PJC, dat vorig seizoen promotie in een tweeluik tegen Gieterveen miste, verspeelde dit seizoen nog geen enkel punt en is daarmee een geduchte tegenstander: “Zoals veel ploegen in onze competitie ken ik ook PJC niet. Maar ze zullen er niet zomaar zo goed voor staan, dus een een moeilijke middag zal het ongetwijfeld worden.” Toch ziet Farrell wel kansen tegen de Pekelders, namelijk door negentig minuten vol voor de winst te gaan en dan te zien waar het schip strandt.

Promoveren
En op zich is dat een juiste instelling, want aan minder dan een overwinning heeft SPW niets: “Wij gaan dit seizoen voor promotie. Als dat niet lukt via de titel, dan maar op een andere manier.” Aan de doelpuntenproductie van Farrell zal het niet liggen in de strijd om de eerste deelname aan de vierde klasse sinds het seizoen 1998-1999: “Promoveren met SPW is mijn eerste doel. Wat mijn voetbaltoekomst me daarna brengt zien we dan wel weer.”

500x60-cm-hcs

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: SPW-goalie De Jonge lang uitgeschakeld

SPW-doelman Jeffrey de Jonge liep een zware blessure op en is lang uitgeschakeld.

Joey Spiegelaar klaar voor test tegen Gieterveen

GKC kent met zes uit twee een uitstekende competitiestart en wil deze zondag een goed ...

Terug in de tijd: Anne Sybesma is altijd met sport bezig

Anne Sybesma is een van de routiniers van Nieuw Buinen en is altijd met ...