Marcel Waarsing: “Plek in de middenmoot moet haalbaar zijn voor Nieuw Buinen.”

Doelman Marcel Waarsing wil een stabiele factor worden bij Nieuw Buinen en rekent op een hogere klassering dan in het afgelopen seizoen.

Nieuw Buinen kwam het afgelopen seizoen, voor het eerst sinds jaren, uit in de tweede klasse. De oranjehemden kenden een moeizaam seizoen en eindigden op een tiende plaats alvorens het seizoen abrupt werd afgebroken. Hoewel zich het één en ander heeft voorgedaan bij Nieuw Buinen verwacht Marcel Waarsing dat een plaats in de middenmoot reëel is.

De belangrijkste mutatie heeft zich voorgedaan binnen de trainersstaf. Eric Prins vertrok en Loewi Piebes is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Echter, ook binnen de selectie is er behoorlijk wat gewijzigd. Waarsing hierover: “er zijn deze zomer redelijk wat spelers weg gegaan. Dit is natuurlijk heel jammer voor de kwaliteit van de selectie, maar met de twee nieuwe spelers (Patrick Bults van FC Ter Apel ’96 en Joeri Westerhof van SETA) en met de jeugd die er aan komt, denk ik dat we dat goed kunnen gaan opvangen dit jaar!”

Uitkijken naar de Kanaalstreekderby’s

De 20-jarige doelman staat aan de vooravond van zijn derde seizoen in de selectie van Nieuw Buinen. Ten opzichte van de vorige voetbaljaargang is er qua indeling weinig veranderd in de tweede klasse L. Dit houdt automatisch in dat er weer een aantal Kanaalstreekderby’s op het programma staan. “Vooral met de wedstrijden tegen SC Stadskanaal en Valthermond ben ik erg blij, want bij deze wedstrijden komt net even een beetje extra kijken. Verder zitten er natuurlijk ook genoeg andere leuke wedstrijden bij waar ik erg naar uitkijk.”

Hogere klassering

Voor wat betreft Nieuw Buinen rekent de goalie, ten opzichte van het afgelopen seizoen, op een hogere klassering. Daarnaast durft hij zich te wagen aan een voorspelling voor wat betreft de verhoudingen in 2L. “Ik hoop natuurlijk dat we dit seizoen bij de middenmoot kunnen aansluiten en ik heb er vertrouwen in dat, dat ook mogelijk is met de selectie en staf die we voor het komende seizoen hebben. Ik verwacht dat Valthermond, Rolder Boys en Helpman dit seizoen zullen gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden. Aan de andere kant verwacht ik dat Gruno, ASVB en Veendam een erg moeilijk seizoen gaan krijgen.”

Op persoonlijk vlak wil Waarsing zich, samen met het team, doorontwikkelen. “Van mezelf verwacht ik dat ik dit seizoen zoveel mogelijk wedstrijden in het eerste ga spelen en we een stabiele verdediging gaan vormen, zoals de laatste wedstrijden voor de Coronastop het geval was. Als ambitie voor mezelf wil ik eerst stabiele wedstrijden gaan keepen op dit niveau en dan kan ik altijd nog kijken wat er op mijn pad komt.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rolf Kaijser: “Derby tegen Ter Apel wil je niet verliezen.”

Rolf Kaijser heeft er vertrouwen in dat Musselkanaal zich veilig gaat spelen en ziet ...

Topscorer Marco Windt denkt nog niet aan de titel

De voetbalsupporters in Tweede-Exloërmond zien weer een vertrouwd beeld op de zondagmiddag: drie punten ...

Rik Bos: “Ik hoef niet zo nodig twintig goals te maken”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...