Ezra Abbas: “Aan stabiele toekomst bouwen met Wedde in vierde klasse.”

Ezra Abbas hoopt de komende jaren een goede basis neer te zetten met Wedde om zo uit te groeien tot een stabiele vierdeklasser.

Ezra Abbas keerde vorig seizoen terug bij zondag vierdeklasser Wedde na uitstapjes bij Nieuw Buinen en ASVB. Ook in een eerder stadium acteerde de spits al op hoger niveau bij ‘De Witte Muizen’. Het hoofdstuk op een hoger niveau spelen heeft Abbas nu definitief gesloten en de aanvaller wil graag met zijn club Wedde in de komende jaren uitgroeien tot een stabiele vierdeklasser.

Abbas deed dus afgelopen jaar een stapje terug, maar is blij met de terugkeer bij Wedde en kijkt ook met een tevreden gevoel terug op de periode bij de andere clubs. “Bij ASVB had ik een verleden en bij Nieuw Buinen had ik nog de mogelijkheid om nog een jaartje met een goede vriend samen te spelen. Daarnaast vond ik ook dat ik dat niveau aan kon en ik kijk dus ook met een goed gevoel op die periodes terug.” Onder andere fysieke ongemakken noopten Abbas tot een terugkeer op een niveautje lager, maar ook is Wedde echt zijn ‘cluppie’. “ Door aanhoudende klachten/blessures en een kwakkelende conditie, voornamelijk door weinig trainingsarbeid, ging het allemaal wat moeizaam. Voornamelijk toen ik bij ASVB speelde was dat het geval. Daarnaast is Wedde altijd de club voor mij geweest en daar is waar ik het liefste speel.”

Wedde hoort niet in vijfde klasse thuis

Wedde pendelde in het verleden regelmatig tussen de vierde en vijfde klasse. Ook in het afgelopen seizoen stond Wedde niet al te hoog op de ranglijst in de vierde klasse, maar Abbas is van mening dat zijn club absoluut niet in de vijfde klasse thuis hoort. “Vorig seizoen was het zoeken voor ons en hadden we last van veel wisselingen vanwege blessures of andere randzaken. Wel waren we bezig met een opmars en een plek in de middenmoot had er ingezeten. Persoonlijk vind ik ook dat Wedde niet in de vijfde klasse thuis hoort. De achterban is groot en er zijn al jaren spelers die hogerop zouden kunnen, maar de club heeft een bepaalde aantrekkingskracht waar je deel van wilt uitmaken. Dat zie je overigens meer in deze klasse en dat maakt het complete plaatje toch een stuk fraaier.”

Op zijn plek

De aanvaller kan wel zeggen dat hij dan ook op zijn plek zit bij Wedde. Abbas is dan ook niet meer van plan om het nog een keer hogerop te zoeken en wil de komende jaren lekker blijven voetballen bij de zondag vierdeklasser. “Persoonlijk heb ik dat hoofdstuk wel afgesloten en ik heb laten zien dat ik dat niveau aan kan. Voetballen met mijn broertje, neefjes, vrienden en de Weddenaren die ons elke week steunen staat nu voorop.”

De competitie-indeling levert voor Wedde veel confrontaties op met oude bekenden. Dat kan volgens Abbas een voordeel zijn. “Veel ploegen kennen we, dus daar kunnen we ons voordeel mee doen. En het is mooi om tegen jongens te spelen die je kent van voorgaande seizoenen.” Titelkandidaten ziet de spits wel, maar over de degradanten spreekt de aanvaller zich niet uit. “Ik schat Heiligerlee, MOVV en PJC het sterkste in. Verder is het onderin redelijk aan elkaar gewaagd en is er maar een kleine middenmoot.”

Bouwen aan stabiele toekomst Wedde

En die plek in die kleine middenmoot moet haalbaar zijn volgens Abbas, die stiekem hoopt nog een prijs te kunnen pakken. “Een plek bij de eerste zes zou leuk zijn en misschien stiekem een periode te pakken. Dan heb je weer een reden om een feestje te bouwen, al denk ik dat promotie voor ons niet realistisch en slim is. Wel hebben we een leuk ploegje staan, die zomaar eens kan verrassen.” Voor de komende seizoenen ziet Abbas het in ieder geval positief in en hoopt hij met zijn ploeg te bouwen aan een stabiele toekomst. “Ik hoop dat het lekker gaat lopen en we richting een vaste kern kunnen gaan bouwen voor de komende vijf seizoenen. Er komen nu aardig wat jonge jongens aan die een goede aanvulling moeten worden op de kern die er al is. Zo kunnen we van Wedde een stabiele vierdeklasser gaan maken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Royce Geerlings: “Stadskanaal kan het elke ploeg lastig maken.”

Stadskanaal-doelman Royce Geerlings is nog niet gepasseerd en ziet dat zijn ploeg het elke ...

Frank Schijff rekent op nog een jaar eerste klasse

Het was waarschijnlijk de grootste verrassing van het afgelopen voetbalweekend in de Kanaalstreek: TEVV dat ...