Dennis Klooster: “Stap naar vierde klasse maken is mooie beloning voor Alteveer.”

Dennis Klooster hoopt komend seizoen om de titel mee te kunnen spelen met Alteveer.

Alteveer moest in het afgelopen ‘coronaseizoen’ alleen BNC voor zich dulden op de ranglijst in de zondag 5e klasse D. Waar veel ploegen promotie aanvroegen, daar deed Alteveer dat verrassend genoeg niet. Op basis van prestaties waren de Alteveerders op zeker gepromoveerd, maar de club heeft er bewust voor gekozen om in de vijfde klasse te blijven. En dus lijkt Alteveer een van de voornaamste kampioenskandidaten in de zondag vijfde klasse D. Dennis Klooster wil dan ook dit jaar proberen om op eigen kracht te promoveren met Alteveer.

De keuze om niet te promoveren was een bewuste keuze bevestigt de topschutter van Alteveer. “We willen graag op eigen kracht omhoog en we draaien nu mooi mee bovenin de vijfde klasse. Dat is alleen maar goed voor de sfeer en gezelligheid binnen de club.” Volgens Klooster speelt ook het vertrek van een aantal spelers mee. “Er zijn een aantal belangrijke spelers vertrokken en met de nieuwe spelers die gekomen zijn wil het niet zeggen dat we direct een rol van betekenis kunnen spelen in de vierde klasse. We moeten een nieuw team smeden en op elkaar ingespeeld raken en mochten we goed genoeg zijn dan promoveren we alsnog naar de vierde klasse.”

Unieke prestatie

Klooster leverde afgelopen seizoen een unieke prestatie, want de dertigjarige speler van Alteveer scoorde maar liefst zeven keer in de wedstrijd tegen Kloosterburen. Een unieke prestatie die de aanvaller zeker koestert. “Dat was wel een unieke wedstrijd, waar ik heel erg van heb genoten. Maar dat ik zeven keer scoor is niet belangrijk, het is vooral mooi dat ik in staat werd gesteld om zeven keer te scoren. Dat is voor mij het belangrijkste.” Komend seizoen hoopt Klooster ook weer zijn steentje bij te kunnen dragen en hoopt hij ook iets rustiger te worden in het veld. “We moeten een hecht team gaan vormen en ik wil graag mijn bijdrage daar aanleveren door middel van doelpunten en assists. Daarnaast hoop ik ook wat minder gele kaarten te pakken.”

Komend seizoen acteert Alteveer weer in de Drentse vijfde klasse en in die klasse liggen zeker kansen denkt Klooster. “We zijn niet meteen de favoriet, maar wel een gevaarlijke outsider. We moeten een nieuw team smeden, maar ik ben er wel van overtuigd dat we veel wedstrijden gaan winnen. Of dat genoeg is voor de titel zal nog moeten blijken, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we weer een elftal hebben dat strijd van de eerste tot de laatste minuut en moeilijk te verslaan zal zijn.” Wie de kanshebbers zijn denkt Klooster wel te weten. “Witteveense Boys gaat hoge ogen gooien en ook Veelerveen moet een aardige ploeg hebben, althans dat heb ik van horen zeggen dan.”

Kampioenschap is mooie beloning

Op basis van het voorgaande seizoen mag ook Alteveer tot de favorieten gerekend en ook Klooster hoopt dat zijn club kampioen kan worden. Ook al was het alleen maar voor zijn club, waar hij mooie woorden voor over heeft. “Een kampioenschap zal na twee seizoenen, waarin we er heel dichtbij waren, wel een mooi resultaat zijn. We gaan er in ieder geval wel vol voor. Ook voor de club en spelers zou dat een mooie beloning zijn. De club doet er echt alles aan om de om de voorwaarden te creëren om terug te keren naar de vierde klasse. Binnenkort komen er rondom het hoofdveld nieuwe ledlampen, zodat er ook avondwedstrijden gespeeld kunnen worden. Ik heb echt veel respect voor zo’n kleine club, dat die zoveel voor elkaar krijgt. Iedereen leeft voor deze club.”

Het is dan ook duidelijk dat Alteveer er komend seizoen alles er aan zal doen om kampioen te worden of te promoveren via de nacompetitie. Klooster hoopt dan ook dat hij en zijn team de club kan belonen. “Laten we hopen dat we voor onze supporters, vrijwilligers en sponsoren ervoor kunnen zorgen dat hun inzet wordt beloond met een stap naar de vierde klasse, dat verdiend deze club gewoon!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Edwin Drenth: “Nacompetitie halen moet het doel zijn in jubileumjaar Weerdinge.”

Edwin Drenth wil met Weerdinge gaan voor de nacompetitie en hoopt een mooi jubileumjaar ...

Jans Spiegelaar op maandag: “Brak, maar dolblij!”

Het eerste antwoord op de vroeg hoe Jans Spiegelaar zich amper 24 uur na ...

Sten Vos snakt naar de tweede klasse

Ondanks dat Sten Vos diabeet is, is hij dagelijks met sport bezig. Want naast ...