Titan wint ook van Sweel

Titan won ook de derde poulewedstrijd en plaatste zich voor de volgende ronde van de beker.

Na de overwinning van vorige week op derdeklasser Weerdinge boekte de rood-witte brigade ditmaal een overwinning op derdeklasser Sweel. Titan wist in de tweede helft afstand te nemen van de kersverse derdeklasser, maar deed dit zonder grote indruk te maken. Titan had aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde van de beker te bereiken, maar bereikt die dus met de volle buit.

Dubieuze beslissing

Waar het verschil op het scorebord in de tweede helft gemaakt werd, was een moment in de eerste helft misschien wel de inleiding voor de uiteindelijke zege. Na een kwartier spelen gaf scheidsrechter Beenker een strafschop aan Sweel. Hij had een duw van Klaas-Anne Postmus gezien binnen het zestienmetergebied en wees resoluut naar de stip. Hij bestrafte Postmus met een gele kaart en aangezien dit zijn tweede was volgde de rode kaart. Scheidsrechter Beenker leek zich er niet van bewust dat dit zijn tweede gele kaart zou worden en kwam na overleg terug op zijn beslissing. Hij hield het bij een strafschop. De resterende strafschop werd gekeerd door doelman Poede. Ondanks dat Sweel deze kans onbenut liet, bleef het wel de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft. Richard Speelman passeerde even na zijn gemiste strafschop de defensie van Titan en dwong Poede andermaal handelend op te treden.

Strafschop

Vroeg in de tweede helft wees scheidsrechter Beenker opnieuw naar de stip. Nadat Patrick Luiten werd gevloerd liet Harm-Jan Moesker zien hoe je een strafschop benut: 0-1. Binnen een paar minuten wisten de bezoekers de score te verdubbelen. Een vrije trap vanaf ruim twintig meter van het doel werd door Mick Hendriks in één keer tegen de touwen gewerkt: 0-2. Hiermee leek Titan op rozen te zitten. Dat veranderde enigszins toen Nick Katoen na een ruim een uur spelen zijn tweede gele kaart ontving en Titan met tien man verder moest. Sweel drong aan, maar wist zich nauwelijks door de massale verdediging van Titan te spelen. Als dat de gastheren wel lukte, was daar wederom de uitblinkende doelman Poede die erger voorkwam voor de rood-witten. In de omschakeling wist Titan de geboden ruimte ook niet meer te benutten waardoor het bij 0-2 bleef. Hiermee behaalt de brigade van Martin Koppenol de volle buit in de beker en kan het met vertrouwen aan de competitie beginnen.