Sellingen bewijst zichzelf een goede dienst

Sellingen heeft zich erg goed hersteld van de smadelijke 11-0 nederlaag tegen koploper EMMS: op het eigen sportpark werd KSC, drager van de rode lantaarn, met 3-0 verslagen. Vormgever Erik-Jan Veerbeek bewees zijn waarde voor de zwart-gelen door twee keer te scoren. Sellingen houdt na deze driepunter zicht op de onderkant van de middenmoot.

Strafschop
Arend Scholtens kon over een volledige selectie beschikken in het belangrijke duel. Sellingen wist wat het te doen stond en vanaf het eerste fluitsignaal trok de ploeg ten aanval. KSC werd op de eigen helft vastgezet, zodat een vlotte voorsprong verkregen kon worden. Die voorsprong kwam er al binnen tien minuten: Erik-Jan Veerbeek mocht vanaf elf meter aanleggen, wat geen problemen opleverde: 1-0. Ondanks dat Sellingen hierna probeerde de voorsprong verder uit te bouwen lukte dit niet. Onder andere de paal, de keeper van KSC en eigen onzuiverheid stonden een ruimere marge in de weg.

Beloning
Ook na de thee was Sellingen de ploeg die het initiatief naar zich toe trok. Het duurde echter tot halverwege de tweede helft voordat de score verder werd uitgebouwd. Opnieuw was hier een strafschop van Erik-Jan Veerbeek voor nodig, waarmee hij de stand op 2-0 bepaalde. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de thuisploeg de beloning voor een prima wedstrijd in de vorm van een veldgoal: de jonge Corné Prins mocht zich laten bejubelen. Komend weekend wacht voor de Sellingers een ontmoeting met DSC ’65, een ploeg die achterhaald kan worden door ervan te winnen.