Borger heeft geen kind aan Nieuw-Balinge

Borger kende een gemakkelijke middag en won eenvoudig van Nieuw-Balinge.

Foto Alle Oldenbeuving, Melvin Ottens kopt de 2-0 binnen voor Borger.

Een slordig half jaar moesten de supporters van het vlaggenschip van SV Borger wachten. Zo lang geleden was het dat de groenhemden een thuiswedstrijd in competitieverband speelden. Afgelopen zaterdag werd het geduld beloond. Nieuw-Balinge was de bezoekende vereniging. De gastheer had vanaf de eerste minuut geen kind aan de visite. Het had na vijf minuten zelfs al met 3-0 voor kunnen staan. Dat werd verzuimd, maar uiteindelijk rolde er wel een hele simpele 3-0 overwinning uit. Een mooie opsteker na de onnodige nederlaag een week eerder bij DKB.

Borger met meer kwaliteit

Borger-spits Gijs Roda had dé man van de eerste vijf minuten moeten worden. Tot drie keer toe liet hij zijn directe tegenstander zijn hielen zien. Dit leverde even zoveel grote kansen op. Ze werden geen van alle benut. Roda was telkens slordig in de eindpass, waar hij misschien beter voor eigen succes had kunnen gaan. Het gaf wel meteen aan dat Borger veel meer kwaliteit had dan Nieuw-Balinge. In de dertiende minuut kwamen de bewoners van de Hunebedhoofdstad dan ook verdiend op voorsprong. Benjamin Mazeau krulde een vrije trap over de muur in de bovenhoek. Direct daarna moest Borger-doelman Mark Wolters twee keer handelend optreden. Hij deed het met verve. Het waren meteen de enige wapenfeiten van Nieuw-Balinge in het eerste bedrijf. Voor het overige was er maar één ploeg dat aanspraak mocht maken op doelpunten. Dat waren de groenwitten, die zichzelf met een 2-0 ruststand slechts matig beloonden. De tweede treffer kwam op naam van Melvin Ottens, die een corner feilloos binnen knikte.

Minder ruimte

Ook na de thee bleven de verhoudingen hetzelfde. Dat wil zeggen dat Borger de bovenliggende partij bleef. Al moet ook opgemerkt worden dat de gasten minder ruimte achter de verdediging weggaven. De thuisploeg kwam hierdoor geruime tijd beduidend minder makkelijk tot kansen. Toch was het in de 61e minuut opnieuw raak. Luuk Kenter prikte binnen na een kluts-situatie vanuit een hoekschop. De wedstrijd was hiermee definitief beslist en ook de eindstand bleek achteraf gezien bereikt. Een handje vol mogelijkheden in het laatste kwartier brachten daar geen verandering meer in.