Gieterveen verslaat Bareveld in streekderby

Gieterveen boekte de eerste overwinning van het seizoen en bleek in de streekderby tegen Bareveld met 2-4 te sterk.

Foto Youri Pruim, Gieterveen-goalie Stefan Lugtenborg haalt Bareveld-aanvaller Bart Weishaupt onderuit binnen het strafschopgebied, het gevolg is een penalty.

Zondag speelden Bareveld en Gieterveen voor de tweede week op rij een streekderby. Vorige week verloren de Gieterveners van buurdorp Gasselternijveen en gingen de Barevelders af tegen de Eexter Ossen. Aan het eind van deze zondag stonden de Gieterveners met een beter gevoel in de kantine dan de mannen uit Barevelders door een 2-4 overwinning voor de bezoekers.

Deze overwinning voor Gieterveen kwam niet zo maar tot stand. In de eerste helft waren de grootste kansen namelijk voor de thuisploeg. De Barevelders verloren vorige week met ruime cijfers van Eext en leken vandaag er alles aan te willen doen om een dergelijke afgang te voorkomen. Vooral op het middenveld werden er veel duels gewonnen en werd Bart Weishaupt met veel diepte in het spel veelvuldig gevaarlijk.

Wessels doet oude club pijn

Hiermee werd ook gelijk de zwakte van de thuisploeg duidelijk, het afmaken van kansen. Waar Gieterveen eigenlijk de gehele wedstrijd het betere van het spel had, waren de kansen voor de thuisploeg maar wisten ze niet tot scoren te komen. Het was Arfin Wessels die de score opende, uitgerekend de speler die deze zomer overkwam van vv Bareveld. Zijn schot werd in eerste instantie geblokt, waarna de rebound uiteindelijk alsnog voor de voeten van de nieuwe aanwinst van de Gieterveners kwam en hij eenvoudig de openingstreffer kon binnenschieten.

In de periode hierop bleef Bareveld vanuit de omschakeling gevaarlijk en kwam het uiteindelijk weer langszij. Lugtenborg haalde in één van deze momenten Weishaupt onderuit met een strafschop tot gevolg. Voor Chris Bijl was het een simpele klus om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. In het restant van de eerste helft schoot Kupers nog hard op de paal en mistte Weishaupt nog eens oog in oog met Lugtenborg, maar bleef de paalstand op het scorebord staan.

Gieterveen trekt wedstrijd naar zich toe

In de tweede helft trokken de bezoekers het spelbeeld naar zich toe. Omdat het in de eindpass enorm onzorgvuldig bleef waren er in eerste instantie niet veel kansen, maar waren de groenhemden toch dreigender dan in de eerste helft. Het was Bob Oeben die Gieterveen weer op voorsprong zette, door een passje van Kupers onder keeper Swama door te schieten. Niet veel later vergrootte Caspers de voorsprong. Hij was na een corner blijven hangen, kapte twee man uit en schoot wederom onder keeper Swama de bal tegen de netten.

De wedstrijd leek hierdoor wel gespeeld, maar toch kwam de thuisploeg weer terug in de wedstrijd. Invaller Mercera was zijn tegenstander op snelheid de baas en stelde Weishaupt in staat om vrijstaand de 2-3 in te schieten. Desondanks kwam Gieterveen eigenlijk geen moment meer in de problemen. Vanuit een inworp werd Nijhuis alleen voor de keeper gezet, die de 2-4 maakte. Daarna was het Ramcharan die nog eens de paal raakte en waren er nog een handje vol “bijna kansen” voor de thuisploeg. Gescoord werd er echter niet meer en dus ging de zege naar Gieterveen.

Foto’s Youri Pruim: Bareveld – Gieterveen