Roswinkel en SVBC in evenwicht

De wedstrijd tussen Roswinkel en SVBC eindige in een gelijkspel.

Op zondag 4 december kwam SVBC als koploper naar Roswinkel, maar kon deze zondag de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. De eindstand werd 1-1.

Alleen de eerste tien minuten kwam sc Roswinkel goed weg bij ballen op de lat en de paal.
SVBC had in die minuten de score kunnen openen wat ongetwijfeld een ander spelbeeld had opgeleverd. Overigens was bij 1 van deze situaties de rechterverdediger, Willem Pagters, van de thuisclub betrokken. Hij wilde de bal terug koppen naar zijn keeper of over het doel werken. Die bal belandde echter via de lat achter het doel. Beide ploegen waren deze middag niet in hun beste doen, waarbij overigens aangetekend moet worden dat dit zeker niet aan de inzet heeft gelegen. Maar de 2 ploegen die in principe voetballend via combinaties, zonder teveel de lange bal te spelen, willen voetballen lukte het vandaag nagenoeg niet. Vooral van de koploper werd toch wel verwacht dat ze zouden laten zien waarom ze de ranglijst aanvoerden. Gezien het beeld  van de hele wedstrijd was sc Roswinkel echter niet de mindere. Tot 5 minuten voor het eindsignaal stond de thuisploeg zelfs voor met 1-0.

Kansen aan beide kanten

Het was natuurlijk wel 4 december en misschien waren de gedachten bij veel spelers al bij het sinterklaasfeest. Over het algemeen werd er te slordig omgegaan met balbezit. Veel echt grote kansen waren er deze middag dan ook niet te noteren.  Na een minuut of 10 werd er een diepe bal gespeeld door linker middenvelder Stefan Arends van de thuisclub. De doelman van SVBC kwam uit zijn doel om rond de 16 meterlijn de bal te onderscheppen. Hij kreeg de bal niet onder controle en die belandde voor de voeten van Jan Pagters van sc Roswinkel. Hij kon echter niet voldoende richting geven aan de bal en deze verdween dan ook hoog over het doel van de bezoekers.
Uit een van de countermogelijkheden voor SVBC kwamen drie aanvallers in goede positie in balbezit tegenover drie verdedigers van sc Roswinkel. Door de rechter spits werd echter een verkeerde keus gemaakt wat onnodig balverlies opleverde. Roy Over had in de 25e minuut kunnen scoren voor de thuisclub nadat hij zijn directe tegenstander opzij had gezet maar vanaf een meter of 16 schoot hij ruim naast het doel. Kort daarop wordt een corner niet goed verwerkt door de verdediging van sc Roswinkel waarna, na een kopbal, de bal tergend langzaam over de bovenkant van de lat rolde. Ook dit leverde dus voor svbc niets op. Een van richting veranderd schot van een middenvelder van SVBC werd in de laatste fase van de 1e helft door Ricardo Prins, de doelman van de thuisploeg, bekwaam uit de hoek getikt.

Doelpunten vallen na rust

Na 5 minuten in de 2e helft waren er een aantal spelers van SVBC niet goed bij de les.
In tegenstelling tot centrale verdediger Aaldert van Eck van de thuisploeg. Een ingooi rond de middenlijn was het sein voor Aaldert om naar voren te stormen langs de zijlijn. Hij kon een meter of 40 overbruggen zonder een tegenstander tegen te komen. Zijn voorzet van links werd prima door de goed vrij gelopen middenvelder Dylan Bulle ingekopt. Dat was de 1-0. Er gebeurde voor de rest niet veel en zeker niet in de strafschopgebieden, waardoor het veelal een strijd op het middenveld bleef. Kansen waren er nauwelijks voor beide ploegen. Een bijna kans voor SVBC na een voorzet van rechts werd door centrale verdediger Bjorn Helder van sc Roswinkel koppend tot corner verwerkt voordat hier gevaar uit ontstond. In deze periode werd bij sc Roswinkel gewisseld. Roemer Hollander kwam voor Jan Pagters en Jeffrey van der Veer voor Bjorn Helder. Bjorn werd uit voorzorg gewisseld ivm een blessure. Ook Hidde Goosefoort werd bij Roswinkel gewisseld omdat hij leeg gespeeld was. Voor hem kwam Bart Luiten. Hoewel Bart zich goed weerde in deze wedstrijd, was deze wissel wel van invloed op het spel bij de thuisploeg omdat Hidde vooral bij balbezit meestal een goede voortzetting had en de vrije man altijd kon vinden. Vlak voor het einde gaf Jeffrey van der Veer nog een corner weg bij een verdedigende actie. Voor sc Roswinkel had hij beter een andere oplossing kunnen zoeken want uit die corner ontstond het doelpunt van SVBC. De bal werd voor de goal gebracht en Ricardo Prins probeerde de bal weg te stompen. Hij raakte hierbij de bal niet voldoende en deze kwam voor de voeten van Iwan Bos die van dichtbij makkelijk in kon tikken. Dat was de 1-1.Kort daarop was het de probleemloos leidende scheidsrechter van Houten die een einde maakte aan een al met al toch wel teleurstellende wedstrijd.