GKCIn de wedstrijd tussen GKC en VIOS (O) stond er niets meer op het spel. Door het verlies van vorige week gaat de tweede periode aan de neus van de Gasselters voorbij en rest hen niets meer dan een mooie plaats op de ranglijst. Door de 2-3 overwinning in Oosterhesselen behoort een eindklassering bij de top- vijf nog steeds tot de mogelijkheden.

Niet florissant
Danny Kolp was deze middag met drie doelpunten weer de gevierde man bij GKC. Al na drie minuten mocht hij vanaf elf- meter aanleggen voor zijn eerste, na een handsbal bij VIOS. Dit bleek een koud kunstje voor de topschutter: 0-1. Het eerste kwartier was voor de gasten, dat via de Hoop en Kolp kansen kreeg op een tweede treffer. Net als in Gasselte lag ook het veld in Oosterhesselen er niet florissant bij, waardoor beide ploegen genoodzaakt waren de lange bal te spelen. Na dik 20 minuten spelen nam de thuisploeg het initiatief wat meer over, wat in de 22e minuut resulteerde in de gelijkmaker. GKC ging na een slordige helft alsnog met een voorsprong de rust in. Wederom was Kolp de doelpuntenmaker, na een goede pass van Bart Heijerman.

Domme rode kaart
Vrij snel in de tweede helft kwam de ploeg van trainer Alting met tien man te staan. Evan de Hoop benadeelde zijn team door een domme rode kaart te pakken na het slaan van een tegenstander. Vervolgens kreeg GKC via tweemaal Wieringh kansen op 1-3, maar in plaats daarvan was het VIOS dat na een uur spelen de gelijkmaker wist te scoren: 2-2. De gasten probeerden met countervoetbal in ieder geval een gelijkspel over de streep te trekken, maar met de snelheid van Kolp was ook een overwinning niet uitgesloten. Tien minuten voor tijd was het dan ook de kleine spits die verantwoordelijk was voor een nieuwe voorsprong. Kolp gaf twee verdedigers het nakijken en schoot de 2-3 binnen. Deze voorsprong werd vier minuten later bijna weer teniet gedaan, ware het niet dat VIOS de deklat trof boven keeper Keizer. In de slotfase stond GKC behoorlijk onder druk, maar men hield goed stand en uiteindelijk trokken zij een belangrijke overwinning over de streep.

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond opent seizoen met overwinning op Sellingen

Valthermond was een maatje te groot voor Sellingen, Jordy Weggemans was de gevierde man ...

Degelijke zege voor Titan tegen DSC ’65

Titan herstelde zich goed van de nederlaag tegen OVC '21 en won van DSC ...

Alteveer minst slechte ploeg en schrijft punten bij

In een draak van een wedstrijd heeft Alteveer weer drie punten bij kunnen schrijven. ...