Eext blijft koploper na late zege op Heiligerlee

Eext won ook van Heiligerlee en boekte daarmee alweer de derde overwinning op rij.

In een bij vlagen harde wedstrijd heeft Eext voor de derde maal op rij een overwinning geboekt. De promovendus knokte zich knap terug na een 0-2 achterstand en won uiteindelijk door een late benutte penalty met 3-2 van Heiligerlee.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de thuisploeg, waar Berni Nijhof de doelman van de bezoekers redding zag brengen op zijn poging. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel niet veel later via Dylan van der Heiden, die de gasten aan een 0-1 voorsprong hielp. Eext krijgt daarna wel wat mogelijkheden, maar moest na een half uur spelen wel de 0-2 sliken. Wederom strafte Heiligerlee een fout af van de thuisploeg via Gert Reininga: 0-2. De bezoekers kregen daarna de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar Eext-doelman Erwin Poelman hield zijn ploeg op de been. Waar Heiligerlee niet scoorde, daar deed Gert Warring het daar even later wel en bracht daarmee de spanning in de wedstrijd terug: 1-2.

Grimmiger

In de tweede helft probeerde Eext aan te dringen en werd het wedstrijdbeeld een stuk grimmiger en vielen er ook de nodige gele kaarten te noteren. Het venijn zat hem echter pas in de staart van de wedstrijd. In de slotfase wist de thuisploeg langszij te komen, nadat Wilco Stolwijk de bal al glijdend wist binnen te werken: 2-2. Daarna volgenden nog een aantal hachelijke momenten en uit een van die momenten kreeg Eext een strafschop in de laatste minuten. Ook kreeg Rodney Boer nog rood namens Heiligerlee wegens commentaar op de arbitrage. De penalty werd benut door Nijhof, waardoor de drie punten in Eext bleven en de promovendus dus ook na drie speelrondes nog knap de koploper is in de zondag vierde klasse C.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Inhaalduel gestaakt: Borger in verwarring

Borger speelde dinsdagavond het inhaalduel in en tegen Waskemeer. Bij winst zou de ploeg ...

Zwaarbevochten overwinning voor Ter Apel op CEC

Waar vooraf  werd vastgesteld dat Ter Apel het altijd lastig heeft bij CEC, bleek ...

Buinen wint streekderby van De Treffer ’16

Buinen boekte een overwinning in de streekderby tegen De Treffer '16 en blijft zo ...