Terug in de tijd: SETA weet weer wat winnen is

SETA wist in eigen huis Damacota te verslaan

SETA mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen het uitstekend presterende Damacota. Een wedstrijd waar SETA gezien de resultaten van de afgelopen wedstrijden best tegen op zag. Een neerwaartse spiraal ombuigen is moeilijk en vergt inzet en strijdlust. Toch is het de mannen van Harm Bolk gelukt: 3-1.

Overwicht

SETA begon sterk aan de wedstrijd. In de zevende minuut was er een kans door een kopbal van de uitstekend spelende Dennis Kort. Steeds was er de druk van SETA en ook de betere kansen waren voor SETA. Na een kwartier spelen had Henri Plaggenborg nog een goede kans, maar zijn schot ging net naast. De eerste helft was duidelijk voor SETA, maar de spelers vergaten zichzelf te belonen met doelpunten. Damacota moest het doen met een kopbal op de paal en enkele kleine kansen.

Verdedigingsfout

De tweede helft gaf eigenlijk een gelijk beeld als de eerste helft al waren er toch af en toe wat kleine foutjes. Na bijna een uur spelen was het Damacota dat op voorsprong nadat de Pekelders door een aantal verdedigingsfouten in de gelegenheid kwamen om te scoren. De Damacota-speler kreeg alle kans om te scoren, want de SETA verdediging stond erbij en keek ernaar.

Rechtzetten

Geschrokken door de achterstand pakte SETA direct echter de draad weer op. In de zestigste minuut was het Dylan de Wit die de 1-1 aantekende. Even later was het Henri Plaggenborg die de 2-1 scoorde uit een vrije trap. In de tachtigste minuut was het Raymond Allemekinders die de 3-1 maakte. Bij twee van de drie doelpunten was er de inbreng van Dennis Kort. Een mooie opsteker, gezien de lange periode van blessureleed die Kort kende.