Terug in de tijd: Koploper HOC leidt KSC naar de slachtbank

HOC kende geen genade met KSC en won met 11-1.

KSC staat in de onderste regionen maar toch werden de spelers van HOC er herhaaldelijk op gewezen de tegenstander niet te onderschatten en te focussen op de drie punten. Deze benadering wierp zijn vruchten af, want na acht treffers voor de rust sloten de geel-zwarten de wedstrijd met een 11-1 overwinning af. Met als bonus de nederlaag van concurrent Weerdinge.

Flitsende start

HOC begon zeer scherp aan de wedstrijd, waardoor aan de eerste opdracht van Jans Spiegelaar werd voldaan: vroeg scoren. In de derde minuut schoof centrale verdediger Jelle Siekman in, om na een combinatie met Gerben Beek de 1-0 op zijn naam te schrijven. Nog geen zes minuten later was het Gerben Beek die nu zelf voor de goal ging: hij wist knap de bal over de keeper heen te tikken.

Doelpuntenregen

Daarmee leek het een veelbelovende middag voor een goed combinerend HOC. Elke bal leek aan te komen en dus was het Robert de Bruijn die de derde in kon tikken na een lange bal van Mark van Bergen. De droomstart werd daarna enigszins teniet gedaan door de 3-1 van KSC, uit een corner. Dit was voor de koploper het teken om weer gas te geven: in een tijdsbestek van enkele minuten scoorden Ralf Kuipers, Richard Wiggers en Gerben Beek. De overwinning was hiermee op zak, maar voor HOC was het niet genoeg. Tot de rust werd nog twee keer gescoord, waardoor de ruststand 8-1 werd.

Dubbele cijfers

Na de thee miste HOC een stukje overtuiging om de lijn van de eerste helft door te trekken. Het spel was minder georganiseerd, maar KSC was niet bij machte om het HOC moeilijk te maken. Toen er een uur gespeeld was, maakte Richard Wiggers de negende van de middag, waarna Gerben Beek met zijn derde van de middag de eer had om de dubbele cijfers op het scorebord te zetten. Hiermee was ook voor HOC de wedstrijd gespeeld en wist alleen Mark van Bergen nog te scoren: 11-1. Door de klinkende overwinning én het verlies van Weerdinge is HOC nu niet langer gedeeld koploper, maar staat het twee punten los van de concurrentie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Verdienstelijke remise voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft dinsdagavond verdienstelijk gelijk gespeeld tegen de nummer vijf van de ranglijst: ...

SPW zonder problemen langs JVV

Terwijl de rest van de regio Bevrijdingsdag aan het vieren was, stond op sportpark ...