Westerwolde geeft JVV pak slaag

Westerwolde won met dubbele cijfers van JVV.

Op ‘De Barlage’ in Vlagtwedde speelden vierdeklasser Westerwolde en vijfdeklasser JVV een oefenwedstrijd. Van een echte wedstrijd was echter geen moment sprake: na een ruime voorsprong bij rust stokte de teller bij 10-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Ban gebroken

In de eerste helft zag het er aanvankelijk niet naar uit dat de dubbele cijfers in de eindstand van deze wedstrijd bereikt zouden worden. Hoewel het eenrichtingsverkeer richting het doel van JVV was, werd er vanuit de vele kansen niet gescoord. Na ongeveer een half uur werd de ban gebroken. Merijn te Velde wist, evenals in de wedstrijd tegen Bareveld, het openingsdoelpunt te scoren. Hierna wisten ook Harmen Huls en Jeremy Hekman, overgekomen van Nieuw Buinen, nog het net te vinden, zodat er gerust kon worden met een 3-0 voorsprong voor Westerwolde.

Luxeprobleem

In de tweede helft liep de voorsprong van de Vlagtwedder elf gestaag uit. Mede door de ingebrachte wissels golfde het spel soms op een prima manier richting het JVV-doel. Het was duidelijk te zien dat de meeste spelers zich bewust zijn van de concurrentiestrijd met betrekking tot basiself van trainer Loek Swarts. Mocht iedereen fit blijven en aanwezig zijn, dan heeft laatstgenoemde een luxeprobleem wat betreft de opstelling voor de komende wedstrijden.

Niet meer bijbenen

Door nog drie doelpunten van zowel Martin Boer als Jeremy Hekman en een treffer van Martin Smit werd de einduitslag bepaald op 10-0. JVV kon het niet meer bijbenen en men kwam dan ook zelden in de buurt van het doel van keeper Henk Hebers. Het niveauverschil was te groot om het Westerwolde lastig te maken. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Bruining was er aan de kant van Westerwolde vooral tevredenheid over de vele kansen die er werden gecreëerd en de daaruit gescoorde tien doelpunten.