Terug in de tijd: Sellingen wals over Eext heen: Promotie een feit

Sellingen won met overmacht van Eext en promoveerde daardoor naar de vierde klasse.

Sellingen had vanmiddag niet meer dan tien minuten nodig om Eext definitief van zich af te schudden. Met de 0-4 van vorige week was de kans op het missen van promotie al minimaal, maar snelle treffers van Erik-Jan Veerbeek en Ynze Komduur maakten de marge helemaal onoverbrugbaar. De teller stokte uiteindelijk bij 10-1. De Eexter eer werd door Erwin Poelman gered. De goalie mocht vanaf elf meter raak schieten.

In de tas

De thuisploeg liet er geen gras over groeien op het eigen sportpark. Aan de hand van Ian de Vrieze en Erik-Jan Veerbeek werd direct de aanval gezocht. Er stonden acht minuten op de klok toen Arne Tammenga zijn nummer tien Veerbeek bediende: koppend werd het 1-0. Amper twee minuten later lag ook al de tweede in het mandje. Aanvoerder Ynze Komduur schoot vanaf twintig meter droog raak. Daarmee was de promotie een feit. Eext, dat een aantal vaste krachten miste leek al voor de aftrap geen geloof te hebben in een wonder.

Ynze Komduur (6) heeft de 2-0 gemaakt... (foto's: Bé Eelsing)

Ynze Komduur (6) heeft de 2-0 gemaakt… (foto’s: Bé Eelsing)

Kopie

De overmacht van Sellingen was compleet en werd in het eerste kwart van de wedstrijd nog twee keer omgezet in een doelpunt. Ben Bos benutte een rebound na een schot van Veerbeek en diezelfde Veerbeek kopte opnieuw raak uit een voorzet van Tammenga: een kopie van de openingstreffer. Kwam Eext dan helemaal niet in het stuk voor? Nee. Alleen een vrije trap die over zeilde kon doelman Marnick Klamer enigszins verontrusten.

Uitblinker Komduur

Sellingen leek hierna wat gas terug te nemen, waardoor Eext de schade gedurende twintig minuten kon beperken. Op slag van rust bepaalde Ian de Vrieze de ruststand op 5-0. Hiermee kreeg de snelle aanvaller de beloning voor een eerste helft waarin hij zich veelvuldig liet gelden. Dat gold overigens ook voor dé sterkhouder van de geel-zwarten: Ynze Komduur. De aanvoerder heerste gedurende de hele wedstrijd op het middenveld en bepaalde het tempo in de wedstrijd.

Publiekswissel De Vrieze

In de tweede helft van de wedstrijd die nooit een wedstrijd werd, was Sellingen opnieuw heer en meester. Ian de Vrieze liet zien dat hij nu al een maat te groot is voor de vijfde klasse. De 17-jarige aanvaller maakte kort na rust in een tijdsbestek van vijf minuten zijn hattrick compleet, door twee keer raak te schieten. Vooral zijn derde van middag was een fraaie: beide palen werden geraakt voordat de bal achter de kansloze Poelman tegen de touwen ging. Later in de wedstrijd kreeg De Vrieze van zijn scheidend trainer datgene waar hij recht op had, namelijk een publiekswissel.

Rasvoetballer Veerbeek

Een publiekswissel kwam er niet voor Erik-Jan Veerbeek, hoewel hij er zeker recht op had. De rasvoetballer maakte halverwege het tweede bedrijf op prachtige wijze de 8-0. Nadat hij een Eexter verdediger had afgeschud, liet Veerbeek een prachtige stiftbal van zijn voet vertrekken. Ook de tiende Sellinger treffer van de middag kwam op naam van Veerbeek. Een afstandsschot werd dusdanig van richting veranderd dat deze doel trof. Na deze treffer resteerde nog een kwartier speeltijd, maar beide ploegen vonden het wel welletjes en speelden de wedstrijd rustig uit.

Opvallende keepers

Kort voordat Veerbeek de dubbele cijfers op het scorebord zette eisten beide doelmannen een hoofdrol voor zich op. Na een overtreding op Veerbeek mocht doelman Marnick Klamer ook een aandeel in de wedstrijd hebben. Vanaf de strafschopstip stuurde hij collega-doelman Poelman simpel de verkeerde hoek in. Maar amper twee minuten later stonden beide heren weer oog in oog met elkaar: scheidsrechter Hoof kon een lichte overtreding binnen de beruchte lijnen alleen maar bestraffen met een elfmeter, waarop een groot deel van de aanwezigen doelman Poelman in de richting van het andere doel dirigeerden. Poelman toonde zich geen spelbreker en ook hij trof doel, daarmee de Eexter eer reddend.

Passend afscheid

Voor trainer Arend Scholtens betekende de eclatante overwinning met bijbehorende promotie dat aan zijn drie-jarige verblijf in Sellingen een eind komt. De oefenmeester eindigde in zijn eerste seizoen bij de zwart-gelen in de middenmoot van de vijfde klasse, miste vorig seizoen door een strafschoppenserie promotie en kende een bijzonder slechte start van dit seizoen. De terugkeer van Erik-Jan Veerbeek, die een deel van het seizoen door een blessure miste, gaf Sellingen uiteindelijk het benodigde duwtje: van de laatste negentien wedstrijden ging er slechts één verloren. De vurig gewenste promotie is een daarmee passend afscheidscadeau voor zowel trainer als club.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voetbalgeschiedenis geschreven door TEVV

TEVV heeft door een 4-2 overwinning op het Groningse GRC een mijlpaal in de ...