Terug in de tijd: Patrick Zondag: “Ik wil ooit nog eens kampioen worden met GKC”

Het bevalt Patrick Zondag goed bij GKC en hoopt in de de toekomst op een kampioenschap.

GKC uit Gasselte won afgelopen zondag met 1-4 op bezoek bij Kanaalstreekgenoot Buinerveen. Naast topscorer Danny Kolp deed ook Patrick Zondag van zich spreken door één treffer voor zijn rekening te nemen. De geboren Nieveenster speelt inmiddels alweer vijf seizoen bij buurman GKC en heeft het daar naar eigen zeggen goed naar zijn zin: “In Gasselte is de gezelligheid een dikke tien en ik voel me er prima thuis!” De redactie van FC Kanaalstreek in gesprek met de 24- jarige middenvelder.

Goede pot voetbal

De grote overwinning op Buinerveen doet vermoeden dat het een makkelijke middag was voor de Gasselters, maar volgens Zondag had dit heel anders af kunnen lopen. “Buinerveen kreeg bij een 2-1 stand een penalty en dit was voor hun de uitgelezen kans om gelijk te maken. Gelukkig voor ons werd deze op de paal geschoten en daarna konden wij uitlopen naar 1-4”. Behalve in het seizoen 2010/2011 speelt GKC de laatste decennia haar wedstrijden in de laagste klasse, waar het dit seizoen redelijk presteert en in de middenmoot staat. Ondanks dat de “derde helft” in de onderste regionen van het amateurvoetbal vaak de boventoon voert, zijn prestaties in Gasselte ook belangrijk. Volgens de kleine spelmaker zijn er zelfs ambities om eens te promoveren: “Met een paar extra spelers erbij behoort promoveren zeker tot de mogelijkheden, maar voorlopig moeten we het met deze spelers doen en willen we elke zondag een goede pot voetbal op de mat leggen”.

Op de stropdas

De huidige selectie heeft dit seizoen met Danny Kolp een absolute goalgetter in huis, getuige zijn 20 doelpunten tot zover in de competitie. Zondag zelf staat samen met oudgediende Richard Wieringh op vijf. Met dergelijke aantallen moet een hogere klassering mogelijk zijn, maar met plaats zeven valt dit echter tegen. “Aan de verdediging ligt het niet”, meent Zondag. “We krijgen te vaak ongelukkig doelpunten tegen dit seizoen, waardoor we steeds achter de feiten aanlopen”. Zondag is wel zeer content met zijn twee kompanen: “Het is fijn als je een spits als Danny voor je hebt staan die makkelijk zijn doelpunten maakt en Richard Wieringh legt de ballen over 40 meter precies op de stropdas: ideaal!”

Bevalt hier prima

Zoals genoemd maakte Patrick Zondag vijf seizoenen geleden als 19- jarig talent de overstap van het rood- wit van Gasselternijveen naar het huidige zwart-geel. “Ik werd destijds gevraagd door toenmalig speler Erwin Warring, om mee te komen trainen. Dit was onder leiding van Roeland Deuring en de gebroeders Trip speelden er ook. Het beviel me toen dusdanig goed dat ik nu nog steeds in Gasselte speel”. Het in de gevarenzone verkerende Gasselternijveen had een goede speler als Zondag momenteel goed kunnen gebruiken, maar het zal nog wel even duren voordat de speler weer te bewonderen is op sportpark de Hunze. “ Het bevalt me nog steeds prima en ik heb gezegd dat ik ooit nog een keer kampioen wil worden met GKC, dus tot die tijd speel ik hier en daarna zie ik wel verder!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA heeft wat goed te maken tegen Mussel

Het is nog geen Stadskanaal tegen Musselkanaal, maar de derby tussen SETA en Mussel ...

Sander Marissen: “TEVV zou best wel eens kunnen promoveren”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Terug in de tijd: Bram Poelman is terug: “Ik wil weer waardevol zijn”

Bram Poelman moest een jaar toekijken met een kruisband blessure, maar heeft inmiddels zijn ...