FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst Nummer 7: Gieten (724 punten)

Gieten is de nummer 7 van de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst.

De komende weken publiceren we de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst. Een ranglijst die gebaseerd D is op het aantal punten dat een club, die door ons gevolgd wordt en nu nog actief is, heeft gehaald vanaf het voetbalseizoen 2000-2001 tot en met het voetbalseizoen 2019-2020.

Op plek 7 komen we Gieten tegen. De Gietenaren speelden in de eerste helft van deze eeuw grotendeels in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Daarin was het jarenlang een stabiele factor en in het seizoen 2008/2009 volgde de eerste promotie naar de derde klasse. Dat bleek geen opmaat naar meer, want in de jaren die volgden zakte de club in vier jaar tijd weg naar de vijfde klasse. In dat enige seizoen in de vijfde klasse werd men wel glansrijk kampioen met 63 punten en een doelsaldo van 152 voor en 14 tegen. Vanaf dat seizoen heeft de club de weg omhoog ingezet en twee jaar later promoveerde Gieten voor de tweede keer naar de derde klasse. Daarin komt het nu alweer uit voor het zesde jaar en de club wil graag proberen of het de komende jaren ook het stapje naar de tweede klasse kan maken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties van de Kanaalstreekclubs.

Tussenstand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 15

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 15.

Wegen PJC en Wouter Valeton scheiden per direct

PJC moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer nu Wouter Valeton is vertrokken.