Terug in de tijd: Gebroeders Koster gaan voor zes punten in derby’s

Patrick en Harold Koster…

Samen zijn ze goed voor enkele tientallen jaren voetbalervaring. En dan spreken we alleen nog maar over het seniorenvoetbal. Want de gebroeders Patrick en Harold Koster hebben beiden al een heel voetballeven achter de rug. Het leverde een gang langs meerdere clubs uit de Kanaalstreek op, met op dit moment als voorlopige eindbestemmingen Pekelder Boys en SC Stadskanaal. Met die clubs komen beide ‘veteranen’ komende zondag in actie tijdens een Kanaalstreek-derby.

Tweeduizend toeschouwers

Voor de 46-jarige Patrick zal de derby tegen Alteveer in het niet vallen bij de wedstrijd die hij in de jaren negentig met SC Stadskanaal tegen aartsrivaal Nieuw Buinen speelde: “In een team met Boy Nijgh, Gerrie Bijl en Henk Meijer voor tweeduizend toeschouwers. En ik scoorde ook nog!” Het was het hoogtepunt uit een rijke loopbaan, die de middenvelder ook langs Borger, TEVV en SPW voerde.

Aanhoudend blessureleed

Bij Borger maakte behalve Patrick ook de nu 44-jarige Harold onderdeel uit van het team dat naar de tweede klasse promoveerde: “Ik had een avontuur bij BV Veendam achter de rug en na een paar seizoenen in het tweede van SC Stadskanaal maakte ik de overstap naar Borger.” Zijn periode bij de groen-witten werd echter beëindigd door aanhoudend blessureleed, maar na vele jaren begon het toch weer te kriebelen: “Eerst een blauwe maandag bij SPW, maar de laatste jaren in het tweede elftal van SC Stadskanaal.”

Terugvallen op routine

Maar komende zondag zal Koster bij het vlaggenschip onder de lat staan, wanneer de Knoalsters de strijd aangaan met Valthermond: “Royce Geerlings raakte onlangs geblesseerd en ook tweede doelman Patrick Pieterman is uit de roulatie.” En dus valt trainer Rick Slor terug op routine, waardoor Koster logischerwijs in beeld komt. Een keuze waar de goalie blij mee is, hoewel de stap naar de hoofdmacht wel een forse is: “Het tempo is gewoon een stuk hoger dan in het tweede.”

Mentaliteit tonen

Normaal gesproken zal broer Patrick ook in de basisopstelling van Pekelder Boys staan: “Tegen Alteveer staat er altijd veel druk op, maar dat zijn wel de mooiste wedstrijden om te spelen. Op dit moment staan we er redelijk goed voor, mede door de sterk verbeterde trainingsopkomst.” Want het vorige seizoen was behelpen voor de rood-witten, die de nacompetitie nodig hadden om zich veilig te spelen: “Wij moeten mentaliteit tonen én zorgen dat de juiste mensen de bal krijgen. Dan hebben wij best een aardige mix van ervaring en jong talent. Robert Westers, Demie Abee en Jan Hoiting zijn jongens die op termijn het verschil gaan maken.”

Beresterke militair

Dat Patrick nog ‘gewoon’ in de basis staat heeft volgens broer Harold alles te maken met zijn fysieke gesteldheid: “Patrick is zo sterk als een beer! Daarnaast heeft hij een prima techniek en kan hij terugvallen op zijn ruime ervaring.” De oudste van de gebroeders kan zich vinden in de analyse: “Ik heb veel profijt van mijn werk als militair, omdat we bij Defensie veel trainen. Daardoor kom ik conditioneel gezien goed mee.” Toch merkt de vader van vier kinderen wel dat zijn baan als militair nadelen kent: “Soms train ik weken niet bij Pekelder Boys, maar speel ik wel wedstrijden. Dan mis ik nog wel eens wedstrijdritme”.

Zes punten

Dat geldt voor allround timmerman in de betonbouw Harold een stuk minder: “Ik train regelmatig onder leiding van keeperstrainer Stoffer Bakker, dus ritme heb ik wel.” En daarom ziet de doelman de derby tegen Valthermond met vertrouwen tegemoet: “Het zijn de krenten in de pap. Ik ga uiteraard voor ‘de nul’, want die is heilig voor een keeper!” Ook broer Patrick heeft vertrouwen in de goede afloop: “Wij gaan het lastig krijgen en Harold zal zijn mannetje moeten staan, maar ik reken op zes punten voor de familie Koster, komende zondag!”

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW zal Bram Poelman lang moeten missen

Met tien goals mag Bram Poelman zich op dit moment clubtopscorer van SPW noemen. ...

Tseard van der Meer: “Mussel heeft stappen gemaakt!”

“We hebben een helder doel voor ogen!” Het zijn de woorden van Tseard van ...

Bert Timmermans: “Buinerveen moet een stabiele middenmoter worden.”

Bert Timmermans hoopt op een stabiel seizoen voor Buinerveen waarbij een plaats in de ...