Hunkeren naar de dag dat de bal weer gaat rollen

De grote vraag voor dit voetbaljaar is wanneer de bal echt weer gaat rollen.

Het is stil…het is muisstil..de zaterdag- en zondagmiddag is al lange tijd niet meer het decor van de amateurvoetbalwedstrijden. Het coronavirus heeft alles lamgelegd, waardoor menig amateurvoetballer en liefhebber zich elke zaterdag en zondag moet verbijten op de bank, en hooguit nog een beetje kan genieten van een Eredivisiewedstrijd op tv. De bal rolt niet meer en dat doet zeer.

Wanneer het weer begint is nog niet duidelijk, maar toch zijn er sprankjes hoop aan de horizon. De besmettingen lijken langzaam aan terug te lopen en de eerste vaccinaties vinden deze week plaats. Gaat de bal nog rollen dit seizoen? We hebben er nog hoop op en denken dat via een bepaald routeboekje nog mogelijk moet zijn.

Koop een kaartje voor actie

Zo denken we dat we de maanden januari en februari kunnen afschrijven wat betreft wedstrijden spelen. We schatten in dat vanaf februari meer mogelijk moet zijn op het gebied van trainingen voor senioren. Of het al helemaal volledig is durven we niet in te schatten, maar dit lijkt ons voor maart een reëlere optie. Daarom houden we in januari en februari ook de koop een kaartje voor actie voor de voetbalclubs in de regio van de Kanaalstreek om zo het amateurvoetbal toch nog een beetje te kunnen beleven. Koop dus je kaartje en steun je club! Daar schenken we dan ook in die maanden de meeste aandacht aan, naast de overige nieuwtjes die gewoon binnenkomen. Tevens hebben we ook nog een aantal leuke winacties. Zo proberen we die voetbal loze maanden op een ludieke en leuke manier goed door te komen.

Halve competitie

In maart zou het dan weer mogelijk moeten zijn om de groepstraining weer volledig te hervatten. Dat is dan de opmaat voor de halve competities, die plaats zouden moeten vinden vanaf april tot en met juni. Als het goed is zouden de besmettingen dan al flink omlaag gebracht moeten zijn en hebben er al de nodige vaccinaties plaatsgevonden. Bovendien is het dan ook beter weer en ook dat zal invloed hebben op een lager ziektebeeld. Zo kan het seizoen toch nog met een positief nootje afgesloten worden. Het is natuurlijk maar een scenario, waarvan wij in ieder geval hopen dat het uit gaat komen voor de voetbalclubs, voor de toeschouwers, voor de voetballers en voor de liefhebbers van het amateurvoetbal. Het is voorlopig natuurlijk koffiedik kijken, maar we gaan in ieder geval weer met vol goede moed dit voetbaljaar tegemoet, wachtend op betere tijden.

In ieder geval wensen we iedereen een mooi, beter, sportief en succesvol voetbaljaar toe en hopen we dat de bal snel weer gaat rollen op de sportvelden. Blijf gezond!

De redactie

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Toch nog promotie voor aantal clubs uit de Kanaalstreek?

De KNVB geeft clubs de mogelijkheid om een verzoek tot promotie in te dienen.

Blik op 2L: Maurice Kampman wordt prof in Duitsland

Maurice Kampman maakt na de zomer de overstap van Valthermond naar de Duitse Oberliga. ...

Hardlopers helpen G-voetballers van SJS

Het bestuur van de Klap tot Klaploop uit Stadskanaal heeft voor de loop op ...