Clubman Kevin Faber: “We willen het seizoen goed afsluiten.”

Kevin Faber zit op zijn plek bij Titan en hoop het lastige seizoen op een positieve manier af te sluiten.

Kevin Faber (R) in actie in de thuiswedstrijd tegen Valthermond (Foto: Bennie Schlimbach)

Het blijft stuivertje wisselen voor v.v. Titan. De laatste drie jaar wisselden de Nieuw-Weerdingers promotie en degradatie met elkaar af en ook dit seizoen lijkt het afdalen naar de derde klasse onafwendbaar. Met nog vijf wedstrijden te gaan staan de rood-witten onderaan en gezien de achterstand op de voorgangers én het resterende, lastige programma, lijkt het redden van de eer het hoogst haalbare. De uitgelezen mogelijkheid hiervoor dient zich aanstaande zondag al aan, namelijk de derby in en tegen Valthermond. Titan- speler Kevin Faber heeft er vertrouwen in: “Om totaal verschillende redenen is het voor beide teams zondag zaak om er iets moois van te maken. Ik ga uit van een 3-4 einduitslag.”

Niet geschikt
De 24-jarige Kevin Faber mag met recht een clubman genoemd worden, want ondanks zijn jonge leeftijd is hij van grote waarde voor zijn club. Hij doorliep de gehele jeugd van NWVV/Titan en speelt sinds zes jaar in Titan 1. Van nature is Faber een aanvallende middenvelder, maar vanwege het gebrek aan linksbenige spelers speelt hij veelal linksback, wat niet helemaal zijn ding is: “Ik probeer het zo goed mogelijk in te vullen, maar ik vind mezelf er niet geschikt voor. Dit heeft vooral te maken met het spelen van degradatievoetbal. Als we bovenaan zouden staan, zou ik als linksback ook beter uit de verf komen.”

Genieten van vrijwilligerswerk
Naast zijn rol in het eerste elftal is de student Sociale Geografie en Planologie ook buiten de lijnen erg actief voor zijn club. Zo is hij jeugdtrainer van NWVV/Titan B1, lid van de sponsorcommissie en het jeugdbeleidsplan en bedenker en organisator van het Raymond Duitscher Toernooi, samen met teamgenoot Harm Jan Moesker: “Dit jaar vindt de derde editie van het toernooi plaats, dat Harm Jan en ik ooit samen hebben bedacht aan de bar in de kantine.” Faber is gaan genieten van het vrijwilligerswerk: “Naar mijn mening ben ik daarin soms waardevoller dan tijdens sommige wedstrijden dit seizoen. Als het kan probeer ik bij allerlei zaken van dienst te zijn binnen de club.”

Typisch degradatievoetbal
Binnen de lijnen is het dus minder genieten dit seizoen. De hele jaargang spelen de Titanen al in de onderste regionen van 2L, maar gelukkig gaat dit niet ten koste van de sfeer: “Deze is het hele seizoen wel al van een hoog niveau en dit zal ook zo blijven. Dit komt door de positieve aanpak van trainer Marcel Smelt, maar ook omdat we al vele seizoenen samen spelen en ook naast het voetbal met elkaar omgaan”, aldus Faber. Aan de sfeer ligt het dus niet, maar wat is dan de oorzaak van de aanstaande degradatie, vragen we hem: “Je kunt niet spreken van een gebrek aan kwaliteit met spelers als Raymond Duitscher, Robin Broekema, Hidde Rog, Willem Prins en Dennis Faber. Wel kan je zeggen dat de samenstelling van de selectie niet optimaal is, met 15 aanvallende middenvelders. We hadden in het begin van het seizoen meer punten moeten hebben, maar dit is niet gebeurd. Daarna is het typisch degradatievoetbal geworden met schorsingen, blessures, minder trainen en wekelijks een gedwongen, andere opstelling.”

Jonge versterkingen
Volgend seizoen speelt Titan dus hoogstwaarschijnlijk weer in de derde klasse, waarin derby’s met Stadskanaal, Musselkanaal en Ter Apel tot de mogelijkheden behoren. Dit is het beste scenario voor de club, meent Faber: “We hoeven de rest van het seizoen niet meer naar de ranglijst te kijken en dat geeft ons de mogelijkheid om de overige wedstrijden op een goede manier af te sluiten, op weg naar de derde klasse. Hierin spelen we weer tegen clubs uit de regio, wat beter is dan zes keer per seizoen richting Stad-Groningen te moeten reizen. Maar persoonlijk heb ik niet heel veel met derby’s, behalve dat ik dan meer tegenstanders bij naam ken.” De selectie van Titan zal er volgend seizoen ook wat anders uit gaan zien, want de club heeft eindelijk uitgesproken te willen verjongen, hetgeen de laatste jaren is uitgebleven: “Er zingen enkele namen rond van jonge, echte versterkingen. Alleen kan je dit eigenlijk pas bevestigen bij de eerste training van het nieuwe seizoen.” Faber zelf zal in ieder geval van de partij zijn: “Ik denk niet dat ik ooit wegga bij Titan.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW-goalie De Jonge lang uitgeschakeld

Enkele dagen voor start van de competitie is nieuwbakken vierdeklasser SPW geconfronteerd met een ...

Vijf vragen aan: Elmar Bijl (Onstwedder Boys)

Toen de KNVB de loting verrichtte voor de eerste knock-out-ronde voor de noordelijke districtsbeker ...

Jelle Siekman: “40 goals en kampioen worden met HOC.”

Jelle Siekman scoort aan de lopende band en hoopt op 40 doelpunten uit te ...