Gretig Sellingen wint in spectaculaire derby van Westerwolde

Een gretig ogend Sellingen gaf bijna nog een riante voorsprong uit handen, maar won uiteindelijk de derby van Westerwolde.

Foto Harm Jan Pleiter, Arjan Heidekamp benut een strafschop namens Westerwolde.

In een spectaculaire wedstrijd verloor Westerwolde zondagmiddag haar tweede bekerwedstrijd op het plaatselijke sportpark in Sellingen van een over de gehele wedstrijd gezien betere thuisploeg. Met name in de eerste helft was Sellingen het bovenliggende team en met een 4–1 voorsprong stapten de mannen van trainer Geert Aalderink dan ook met een gerust hart naar de thee. Een herboren Westerwolde zette in de twee helft de Sellingers meer en meer onder druk, hetgeen resulteerde in twee fraaie doelpunten van René v.d. Laan. Verder dan deze 4–3 kwamen de mannen van trainer Richard Streuding echter niet en werden dan ook met een toch wel enigszins pijnlijke nederlaag en de nodige gele kaarten naar Vlagtwedde teruggestuurd.

Sellingen begon vol overtuiging en met de nodige gretigheid aan de wedstrijd en was in het eerste bedrijf veruit de betere ploeg. Er werden tal van kansen gecreëerd en Westerwolde kon daar aanvallend weinig tegenover stellen, mede door de bij hen juist ontbrekende gretigheid.

Aanvalsstorm Sellingen

Gedurende de eerste twintig minuten kon de aanvalsstorm van Sellingen nog redelijk gepareerd worden, maar toen een verdedigende actie van Elroy v.d. West door scheidsrechter Koning met een gemakkelijk gegeven strafschop werd bestraft, was het hek van de dam. Machiel Buining pakte dit cadeautje prima uit, waarna Corné Prins met een intikker, Machiel Buining (strafschop) en wederom Corné Prins Sellingen binnen zevenendertig minuten op een 4–0 voorsprong zetten. Ook Westerwolde kreeg vlak voor rust een gelukkige strafschop toegewezen. Scheidsrechter Koning, die vanmiddag helaas meerdere dubieuze beslissingen nam en veel gele kaarten nodig had om het duel in goede banen te leiden, wees naar de stip na een bal op de knie van een verdediger van Sellingen. Arjen Heidekamp schoof de strafschop beheerst binnen en zorgde hiermee voor een 4–1 ruststand.

Terugkomend Westerwolde

In de tweede helft een ongewijzigd, maar beter spelend Westerwolde. Was het in de eerste helft veelal eenrichtingsverkeer, nu golfde het spel op en neer. Beide teams kregen meerdere kansen en het was René v.d. Laan die namens Westerwolde hiermee het best wist om te gaan. Tot twee keer toe kwam hij op snelheid oog in oog met keeper Klamer van Sellingen die hij verbouwereerd achterliet na loepzuivere afrondingen in de 60e en 75e minuut: 4-3. Beide teams kregen in de resterende vijftien minuten nog genoeg kansen om te scoren, maar onzorgvuldigheid en gejaagdheid zorgden ervoor dat de stand niet meer veranderde en Sellingen derhalve met een verdiende bekeroverwinning aan de haal ging.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten in slotfase langs Weerdinge

Gieten won de thuiswedstrijd tegen Weerdinge en heeft de volle buit na twee competitiewedstrijden.

Mussel ruim langs concurrent Veendam 1894

Na twee oefenwedstrijden in de winterstop is Mussel de tweede competitiehelft uitstekend begonnen. De ...

Erik-Jan Veerbeek matchwinner bij Valthermond

De wedstrijd tussen Valthermond en Raptim was er één waarbij er niet veel op ...