Meer zaterdagvoetbal komend seizoen bij FC Kanaalstreek: 2e klasse J

Komend seizoen gaat FC Kanaalstreek ook de zaterdag 2e klasse J volgen, waarbij de teams van LTC, Achilles 1894, DZOH en Drenthina worden uitgelicht.

Het voetballandschap is aan verandering onderhevig. De laatste jaren zien we dat veel verenigingen overstappen van speeldag. Daarbij maken veelal clubs de overstap van de zondag naar de zaterdag. Vanaf het seizoen 2022/2023 maakt de KNVB het zelfs mogelijk om te wisselen van speeldag, waarbij hetzelfde klasse niveau behouden blijft. Dit geldt dan vanaf de eerste klasse en lager. Het zou kunnen betekenen, dat nog meer clubs ervoor gaan kiezen om op de zaterdag te spelen. Op die trend gaat FC Kanaalstreek vanaf komend seizoen dan ook inspelen door meer aandacht te besteden aan het zaterdagvoetbal.

2e klasse J

Vanaf komend seizoen gaan we dan ook onder andere aandacht besteden aan de zaterdag 2e klasse J. Een klasse waarin wij verwachten dat in de komende jaren ook clubs uit de Kanaalstreek komen te spelen en waarin in het verleden ook club uit de Kanaalstreek speelden. Misschien dat een Borger of een SJS die stap kan maken over een aantal jaren of wellicht stappen er teams over vanuit het zondagvoetbal in de komende jaren. In de tweede klasse J gaan we komend seizoen de verrichtingen volgen van een viertal teams. Dat zijn de twee clubs uit Assen: VV LTC en Achilles 1894 en de twee clubs uit Emmen: VV Drenthina en VV DZOH, de club waar oud Stadskanaal-doelman Royce Geerlings onder de lat staat. Bovendien sluit het mooi aan op de behoefte om het amateurvoetbal tussen en rondom de gebieden Assen, Emmen en Groningen in beeld te brengen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Breaking: Borger promoveert naar vierde klasse!

Borger komt volgend seizoen weer uit in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

Westerwolde leidt trainers op

Afgelopen maandag was het feest bij v.v. Westerwolde. Niet minder dan acht leden van ...

Ronald Bouwman verlengt bij VV Ezinge

Voetbalvereniging Ezinge en hoofdtrainer Ronald Bouwman zijn tevreden over de samenwerking en zetten deze ...