Column: De laatste speelronde: Rolder Boys – Valthermond

Een column over de laatste speelronde die helaas dit seizoen niet gespeeld wordt door de aanwezigheid van het coronavirus.

Rolder Boys – Valthermond, een mooi affiche in de zondag tweede klasse L. Vooral een mooi affiche, want ondanks dat deze wedstrijd voor aanstaande zondag op het programma stond, blijft het bij dat spreekwoordelijke affiche. Iets met het coronavirus…afijn u weet het, er is niet of nauwelijks gevoetbald dit seizoen door dat ellendige virus. En dus gaat ook zondag de laatste speelronde van dit seizoen niet door.

Door: Ronald Bulthuis

Jammer, want de laatste speelronde is vaak een garantie voor spektakel. Oké, niet alle wedstrijden natuurlijk. Er zitten ook ploegen bij die bij de laatste speelronde al uitgespeeld zijn en er vaak maar een mooi potje zomeravondvoetbal van maken. Bij dat soort wedstrijden draait het vaak om afscheid van spelers. Spelers die de club jarenlang hebben gediend op de zaterdag- of zondagmiddag en de komende jaren hun balletje gaan trappen in de lagere elftallen van de club of de kicksen zelf helemaal aan de wilgen hangen.

Kampioenswedstrijd

Maar ook bij een topper zoals Rolder Boys – Valthermond kan het zo maar de laatste wedstrijd zijn van spelers bij hun club. Al achtte ik de kans best groot dat beide teams in de laatste speelronde nog ergens voor moesten spelen (nacompetitie) en nog een paar vervolgwedstrijdjes moesten spelen. Het had dit jaar ook zo maar de kampioenswedstrijd in 2L kunnen zijn. Scenario’s die ook beide clubs voorafgaand ongetwijfeld in hun seizoen doelstellingen hadden meegenomen. Doelstellingen die al snel de prullenbak in konden.

Schitteren

Hoe het dit seizoen allemaal had kunnen lopen zullen we nooit weten. Maar zeker weten dat Demy te Velde in zijn laatste wedstrijd in het blauwwit nog had willen schitteren, of neem Valthermond-doelman Joost Schrik, die had gedroomd van die ene beslissende redding in de dying seconds van de wedstrijd. Of Rolder Boys-spits Danny Hingstman die zijn vertrek glans had willen geven met een aantal afscheidsdoelpunten. Het zit er voor hen helaas niet in, net als voor vele anderen die komende zomer van club wisselen of stoppen bij het eerste elftal.

We zullen dus nooit weten of dit affiche ook daadwerkelijk nog van belang was geweest. Geen spannende laatste speelronde dit seizoen, geen promoties of degradaties, geen hoogtepunten of dieptepunten. Geen wereldgoals, weergaloze acties en kolderieke blunders. Een seizoen om snel te vergeten. Geen waardig afscheid voor spelers, trainers en andere clubmensen, slechts verlaten voetbalvelden komend weekend, waardoor het seizoen in stilte afloopt. Een voordeel: volgend seizoen gewoon weer Rolder Boys – Valthermond.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Column: There’s only one

De maandelijkse column, dit keer geschreven door Gijs Klompmaker, over de vreugde van het ...

Peter Kroezenga: “Met de bus naar DOS”

Voor een profvoetballer is het de normaalste zaak van de wereld, maar voor een ...

Arie Weits: “Spierpijn en veel lol”

Ineens behoor ik weer tot de grote groep Nederlanders die onze edele voetbalsport actief ...