Gasselternijveen verliest geflatteerd van LEO Loon

Gasselternijveen verloor haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen met ruime cijfers, maar zag wel alle spelers in actie komen.

Met 22 spelers gingen de Nieveensters op pad naar derdeklasser LEO Loon. Een wedstrijd waarin iedereen weer eens sinds lange tijd lekker minuten mocht maken. De eerste tien minuten waren nog wat onwennig, maar daarna begon Gasselternijveen leuk te combineren zonder tot echte kansen te komen. Na een half uur spelen wist de thuisploeg wel de ban te breken en was het daarna nog drie keer raak voor LEO. Met name de snelle voorwaartsen van LEO sneden bij tijd en wijle door de defensie van de Nieveensters, waarbij het defensieve optreden van de gasten matig genoemd mocht worden.

Eretreffer

Vroeg in de tweede helft incasseerde Gasselternijveen nogmaals een tegendoelpunt en stond het al 5-0 voor LEO. Daarmee leek de dadendrang van de thuisploeg ook gestopt, want tot scoren kwam de zondag derdeklasser niet meer. Nieveen kreeg daarna behoorlijk wat mogelijkheden om te scoren, maar met name Bo Poppinga, Jasper Kuiper en Siem Salomons lieten de kansen onbenut. Toch kwam de eretreffer alsnog op het scorebord. Brandon Meems scoorde op aangeven van Siem Salomons en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1.

Dinsdagavond speelt Gasselternijveen tegen Bellingwolde, waarna op zaterdag er tegen Meedhuizen wordt gespeeld. Wedstrijden waarin iedereen nog veel speelminuten krijgt, waarna de wedstrijd tegen WKE meer in het teken zal staan van een vaste samenstelling richting de start van de competitie.