Nederlaag kost Borger het kampioenschap

Borger

Borger heeft in de afgelopen week haar kansen op de titel in de vierde klasse D verspeeld. Die conclusie mag wel worden getrokken na het onnodige puntenverlies bij VVAK en de 1-2 thuisnederlaag tegen Waskemeer afgelopen zaterdag.  De fysiek sterke Friezen troefden kampioenskandidaat Borger af op mentaliteit. De groenhemden gaven op dat vlak niet thuis en dat is in deze fase waarin de prijzen verdeeld gaan worden best zorgelijk te noemen.

Het duel van afgelopen zaterdag kende een voorgeschiedenis. Het midweekse heenduel in Waskemeer werd gestaakt en was in aanloop naar zaterdag nog volop onderwerp van gesprek. Wat bezielde de scheidsrechter door na een half uur spelen van het veld te stappen? In het halve uur dat er wel gespeeld werden hadden beide trainers zich overigens een goed beeld kunnen vormen van de speelstijl van de tegenstander. Borger kon daar geen voordeel uithalen, want al snel in de wedstrijd bleek dat het fysiek sterke Waskemeer ook deze middag een lastig obstakel zou worden voor de thuisploeg.

Tegenvallend Borger
De Friezen zakten ver terug om er vervolgens via de counter steeds gevaarlijk uit te komen. En Borger bleef net als in de afgelopen weken ver verwijderd van het niveau dat de ploeg eerder dit seizoen wel haalde. Veel kansen vielen er in de eerste helft niet te noteren. Borger kreeg via Erwin Kuiper nog een goede schietkans, maar de grootste kans was op slag van rust voor Waskemeer. Met een fantastische reflex zorgde Borger-doelman Stefan Viel ervoor dat beide ploegen konden gaan rusten met de brilstand op het scorebord.

Dubbele voorsprong
Al vroeg in de tweede helft kwamen de gasten echter alsnog op voorsprong. Een op het oog houdbare kopbal van Golsteyn verdween achter de verraste doelman Viel in het doel: 0-1. Wat volgde was een periode waarin  Borger weliswaar meer balbezit had dan de tegenstander, maar waarin de ploeg er niet in slaagde om door de zwaar bemande defensie van de Friezen te komen. En waarbij Waskemeer er soms via de counter gevaarlijk uitkwam. Uit zo’n counter was het Veenstra die zijn ploeg een kwartier voor tijd zelfs op een 0-2 voorsprong bracht.

Passie
Het duurde vijf minuten voor de spanning terugkeerde: de tot dan toe amper gevaar stichtende goalgetter Luuk Kenter zorgde voor de aansluitingstreffer: 1-2. Nu pas leek de wedstrijd te ontbranden en kwam er eindelijk wat meer passie in het spel van Borger. Bij de Friezen raakte de pijp steeds meer leeg en met alle middelen werd getracht om het tempo uit de wedstrijd te halen. Borger kreeg nog wel een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker, maar ondanks de ruime en zeer terecht bijgetelde blessuretijd lukte het niet meer om langszij te komen.

Mouwen opstropen
Een verlies dat als een mokerslag aankwam in Borger, maar waar weinig op viel af te dingen. Nu de automatismen van de eerste seizoenshelft lijken te zijn verdwenen uit het spel van Borger is het tijd om de mouwtjes op te stropen. Op een goede manier energie in de wedstrijd stoppen en dat was afgelopen zaterdag niet bij iedereen het geval. Het kampioenschap lijkt nu te zijn verspeeld, de promotiekansen zijn er nog steeds. Er volgen nog vier finales, te beginnen volgende week uit bij Sleen. Op dinsdag 28 april speelt Borger de resterende zestig minuten tegen en in Waskemeer en daarna volgen nog SVBO en Hoogeveen.