SJS wint ook van Stadspark

SJS won de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, het versloeg zaterdag derdeklasser SC Stadspark met 3-1.

Foto Brigitte de Wijk, youngster Thom Boels scoorde zaterdag twee keer voor SJS in het duel met SC Stadspark.

De laatste wedstrijd in de oefencampagne 2021-2022, voordat volgende week zaterdag de eerste bekerwedstrijd op het programma staat werd gespeeld tegen zaterdag derdeklasser SC Stadspark. De club met een aantal oud-SJS-ers in de gelederen (Gideon Hofman, Youri Hofman, Wout Kuizenga, Gerben Cazemier en Anne Sybesma) en coach Stijn Braspenning.

SJS begon wederom voortvarend en zette vanaf de eerste minuut de tegenstander onder druk. Op het matige hoofdveld aan de Julianastraat (het gras was niet goed gemaaid en het veld hobbelig) werd de ploeg van trainer Schaart al snel een paar keer gevaarlijk. Toen Springer op de rand van de zestien werd gevloerd, nestelde Heidema zich achter de bal. Door de muur en ietwat van richting veranderd, tekende hij zijn eerste goal van het seizoen aan en leidde SJS na een kwartier met 1-0.

Irritaties

Maar dat was niet de opmaat naar het sprankelende aanvals- en combinatiespel van afgelopen dinsdagavond tegen FC Ter Apel ’96. SJS verzuimde verder afstand te nemen, speelde slordig en leed vaak te snel onnodig balverlies. De onderlinge irritaties namen zienderogend toe. Het was een geluk dat SC Stadspark er weinig tot niets tegenover stelde. Daarmee gingen beide ploegen met 1-0 rusten.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort. Hommes was in het veld gekomen voor Heidema en verder gebeurde er weinig noemenswaardig in het eerste kwartier na rust. Totdat plotsklaps de gelijkmaker viel. Matig uitverdedigen door SJS gaf de spits van SC Stadspark de gelegenheid de 1-1 binnen te schieten. Totaal onnodig, maar toch.

Youngsters beslissen de wedstrijd

De beslissing viel in de laatste tien minuten van de wedstrijd door de individuele klasse van Boels en ook Tolner. De youngsters laten zien een extra dimensie toe te voegen aan het aanvalsspel van SJS. In de 80e minuut kwam een voorzet van de linkerflank ietwat hoog aan in het strafschopgebied, maar Boels plukte de bal sierlijk uit de lucht en speelde zich prachtig vrij om de 2-1 binnen te schieten. Een prachtige goal als hoogtepunt van de middag. En het was nog niet gedaan. Niet veel later stoomde Tolner via de linkerflank op en leverde een uitstekende voorzet af die door wederom Boels hard en hoog tegen de touwen werd geknikt, eindstand: 3-1.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – SC Stadspark