Borger doet zichzelf tekort tegen Fit Boys

Borger kreeg wel de kansen tegen Fit Boys maar scoorde niet. De Beilenaren sprongen veel effectiever om met de geboden kansen en wonnen uiteindelijk.

Archieffoto, Borger-spits Gijs Roda kreeg meerdere kansen, maar wist het net niet te vinden tegen Fit Boys.

Na een gelijkspel tegen Veenhuizen en winst tegen FC Assen stond afgelopen zaterdag het derde bekerduel voor SV Borger op het programma. De groenhemden reisden hiervoor af naar Beilen, waar derdeklasser Fit Boys de gastheer was. Het werd een wedstrijd waarin Borger domineerde, maar verzuimde te scoren. Zonder ook maar een moment te imponeren deed de tegenstander dit wel. Twee keer zelfs, waardoor er na negentig minuten een 2-0 eindstand op het scorebord stond.

Cliché

Het duel tussen twee rivalen van weleer begon een kwartiertje later dan gepland. De tenues van Borger bleken vertraging opgelopen te hebben. Wellicht was het een voorbode van het intreden van de ‘Wet van Murphy’, al was hier in de beginfase nog weinig van te merken. Na een korte periode van aftasten namen de gasten immers duidelijk het initiatief in handen. Mogelijkheden waren er onder andere voor Gijs Roda. De rappe spits snelde meermaals langs de vijandelijke defensie, maar het echte venijn in de afronding ontbrak deze middag. Het laatste gold ook bij pogingen van zijn teamgenoten Bonne Timmer en Hendrik Gustin. En dus was er sprake van het aloude cliché: ‘Als hij aan de ene kant niet valt, dan valt hij aan de andere kant wel’. Volledig uit het niets kwamen de Beilenaren in de 23e minuut op 1-0. Knullig balverlies van Joep Hiddink ging eraan vooraf. De manier waarop Stefan Eefting het vervolgens afmaakte was van grote klasse. Van zeker vijfendertig meter schoot hij het leder over doelman Edwin Haandrikman heen tegen de touwen. Aan het spelbeeld veranderde dit doelpunt weinig. De gasten bleven bovenliggend en kregen de meeste mogelijkheden. De thuisploeg kwam slechts sporadisch in de buurt van Haandrikman. Ruststand: 1-0.

Blaffen, niet bijten

Na de thee was het eigenlijk meer van hetzelfde. Borger drukte Fit Boys onder aanvoering van invaller Levi v/d Span steeds verder terug, maar het miste de finesse om ook daadwerkelijk iets met het vele balbezit te doen. Misschien deed het gemis van de geblesseerde Luuk Kenter zich hier ook wel voelen. Met zijn ervaring én fysiek toch een ander type spits dan de snelle behendige jongens die er nu stonden. Hoe dan ook, de Beilenaren hielden de rijen gesloten. De jonge honden van Borger blaften wel, maar beten niet. En toen? Toen ging het eerder gememoreerde cliché ook in de tweede helft weer op. Een mega kans voor Fit Boys werd in de 75e minuut nog om zeep geholpen. Acht minuten later was het echter wel raak door Jelmer van Dijk, die dankbaar profiteerde van een belabberde ingooi van Matthijs Brink. Het kort daarvoor al gestarte slotoffensief mocht voor de mannen van trainer Arne Joling niet meer baten. De 2-0 nederlaag was een feit.

Maximale scherpte

“Dit was de slechtste tegenstander die we gehad hebben”, mopperde Borger-doelman Edwin Haandrikman direct na afloop. Hij kon nog wel eens gelijk hebben ook. Toch viel er ook wat te zeggen voor de woorden van een Fit Boys supporter, die opmerkte dat zijn club terecht had gewonnen, zij hadden immers twee keer gescoord en Borger niet. Ook geen speld tussen te krijgen. Laat het voor de bewoners van de Hunebedhoofdstad in elk geval een wake-up call zijn. In de competitie zullen veel ploegen kwalitatief minder zijn, maar als deze gegroepeerd staan heeft ook het voor de vierde klasse kwalitatief sterke Borger maximale scherpte nodig om het verschil te maken. Vanzelf gaat die bal er echt niet in en domme fouten worden ook in de competitie afgestraft. Joling zal er ongetwijfeld  op blijven hameren. Zijn ploeg start de competitie aanstaande zaterdag om 14.30 uur in en tegen Tiendeveen.