Titan simpel langs inspiratieloos KSC

Titan beleefde zondag een eenvoudige middag tegen het KSC van Johan Hollen. Waar op voorhand een spannende strijd werd verwacht, bleek het verschil op het veld groter dan verwacht. Waar de ploeg van trainer Koppenol wist waar het om ging,  daar oogde de equipe uit Schoonoord inspiratieloos in Nieuw-Weerdinge. De 4-1 eindstand die na 90 minuten op het bord stond was een schril contrast van de wedstrijd.

In de openingsfase was het aftasten en lieten beide ploegen elkaar rustig opbouwen. Veel gebeurde er niet, KSC was te slordig aan de bal en Titan kwam er niet doorheen. Door de lange bal te hanteren probeerde Titan de ruimte te benutten achter de verdediging van de Schoonoorders.

Juichen

Na een kwartier spelen viel er wat te juichen aan de zijde van de rood-witten: een afgeslagen vrije bal werd bij de tweede paal binnen geschoten, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Titan werd dreigender voor de goal, maar dit leidde niet tot een doelpunt. KSC stelde er weinig tegenover, op een schot van Mensing na dat van richting veranderd werd en net naast de goal belandde. Op slag van rust was het toch raak voor Titan. Een lange bal van achteren werd door Moesker panklaar gelegd voor Bruining, die niet faalde oog in oog met doelman Venema.

Na rust duurde het niet lang voordat de 2-0 erin lag, Patrick Luiten schoot het leder eenvoudig achter Venema. De trouwe aanhang van de Schoonoorders keek met verbazing naar het elftal van het duo Hollen en Kootstra, dat zonder motivatie over het veld sjokte, alsof het een straf was om op de zonnige zondagmiddag te moeten voetballen. Titan profiteerde hier weinig van, het was te slordig om het verschil groter te maken. KSC kreeg zowaar een grote kans op de aansluitingstreffer, maar het schot van Schepers ging via een been van een Titan verdediger naast de goal van Poede.

Trefzekere Bruining

In de 71e minuut werd het 3-0: een wilde trap naar voren werd gepromoveerd tot een doelpunt door Bruining. De verdedigers van KSC keken naar elkaar zonder in te grijpen en Bruining kon eenvoudig doorlopen naar de goal om z’n tweede van de middag hard tegen het net aan te schieten. De wedstrijd was hierdoor in het slot. In de 85e minuut viel toch nog de 4-0 voor Titan. KSC-goalie Venema liet zich de bal afsnoepen door Moesker die eenvoudig de bal binnen kon tikken. Een goal die typerend was voor de middag van KSC. De mooiste goal viel in de laatste minuut van de wedstrijd en kwam van de kant van KSC. Mensing ging op aandringen van trainer Hollen achter de vrije bal staan net buiten de zestien en liet Poede met een geplaatste krul kansloos:4-1

Na precies 90 minuten vond scheidsrechter Scholte Aalbes, die onnodig met 9 gele kaarten strooide in een vriendelijke wedstrijd, het welletjes. Titan begint de competitie voortvarend met een uitstekende overwinning, waar KSC in de spiegel moet kijken om volgende week een beter resultaat neer te zetten.