Nieuwelingen helpen Valthermond aan winst

logo_valthermondVoor Valthermond deed zich snel een kans voor om de bloedeloze remise tegen Muntendam uit het geheugen te spelen. In de tweede oefenwedstrijd van dit seizoen ging de ploeg van trainer Harris Huizingh op bezoek bij derdeklasser CEC. Jens Bulle en Tom Meijers maakten beide hun eerste treffer voor de blauw-witten en stelden daarmee een 0-2 overwinning veilig.

Eerste van Bulle
Valthermond begon sterker aan de wedstrijd dan CEC en kwam daardoor in de eerste helft een aantal keren alleen voor de keeper te staan. De spitsen hadden hun vizier echter nog niet op scherp en lieten deze mogelijkheden onbenut. Erwin Schipper was wel dichtbij, maar zijn schot spatte uiteen op de deklat. Toch kwamen de Mondkers op slag van rust op voorsprong door een leep balletje van Jens Bulle. De jonge middenvelder, die afkomstig is van SC Roswinkel, wipte de bal over de keeper: 0-1. CEC probeerde nog wel iets terug te doen, maar veel verder dan een aantal speldenprikjes kwam het niet.

Eerste van Meijers
De tweede helft was eigenlijk gelijk aan de eerste helft. Valthermond was sterker, maar nog steeds slordig in de afronding. Waar Rick Schlimback de bal vrij voor het inschieten had, belandde zijn bal naast het doel. Dion van der Laan had een hattrick kunnen maken, maar verzuimde om de bal tegen de touwen te jagen. Tom Meijers deed het in dat opzicht een stuk beter. Uit een afgemeten corner van Lars Baas kopte de voormalig ‘Troapler’ namelijk zijn eerste voor zijn nieuwe club tegen de touwen.

Nuttig en sportief
CEC dacht in de slotfase van de wedstrijd nog iets terug te kunnen doen, maar de spits van CEC werd tot onvree van de thuisploeg teruggefloten door de arbiter. Dion van der Laan had in de laatste minuut nog de 3-0 binnen kunnen schieten, maar zag zijn schot van dichtbij over het doel gaan. Uiteindelijk was het een nuttige en sportieve wedstrijd voor de blauw-witten. Komende zondag wacht voor Valthermond de volgende oefenwedstrijd: in en tegen Stadskanaal.