Valthermond start met collectieve overwinning op Annen

Foto Kees Rustenhoven, Milan Drayer heeft zojuist Valthermond op 1-2 gezet tegen Annen.

Na anderhalf jaar, we rekenen voor het gemak die ene wedstrijd van het afgelopen seizoen maar even niet mee, werd er weer om de punten gespeeld. Grote vraag was dan ook: “hoe staan wij er voor?” Dat Valthermond door het vertrek van Maurice Kampman en Demy te Velde aanvallend aan kwaliteit heeft ingeboet staat buiten kijf, maar hoe gaan de mannen van Kenny Koning dit opvangen?

Op bezoek bij Annen lijkt het voor de pauze dat Valthermond het antwoord nog niet gevonden heeft. De Mondkers voetballen weliswaar wat makkelijker dan de thuisploeg, tot kansen komt het niet. Sterker nog, in de counter en gebruik makend van foutjes in de Valthermond-defensie, is Annen het gevaarlijkst. Zo moet Noah Sahetapy, de opvolger van Joost Schrik, een paar keer handelend optreden. Eerst houdt de doelman met de voet een inzet van Jaap Jan Mulder tegen en keert hij ook een kopbal van Lex Veltink in stijl.

Andere strijdwijze

Na de pauze hanteert Valthermond een andere strijdwijze. Was de opbouw voor de thee vaak te traag, nu wordt sneller de diepte gezocht. Een speelwijze die met name de van Ter Apel overgekomen Jordy Weggemans op het lijf geschreven lijkt. Het eerste wapenfeit ontstaat uit een verre trap van Noah Sahetapy waar de geblokte aanvaller attent op reageert. Zijn lob mist echter net wat hoogte om doelman Hans de Wals te verschalken. Nadat Dion van der Laan een voorzet van Jorn Drayer maar half raakt is het dan toch raak. In eerste instantie strandt Weggemans nog op De Wals, maar uit de rebound schiet de aanvaller toch raak.

Trefzekere Milan Drayer

Zo’n tien minuten later is de voorsprong echter weer verdwenen. Egbert Mulder laat Sahetapy kansloos na een aanval over links. Hierna breken echter de minuten van Milan Drayer aan. Eerst is het 17-jarige talent heel attent om een actie van grote broer Jorn af te ronden en even later rond hij koelbloedig de door Jordy Weggemans geboden mogelijkheid af, waarna Valthermond op rozen lijkt te zitten. Pas in de slotfase weet Pim Veltink de aansluitingstreffer voor Annen te maken. De resterende tijd is echter te kort om Valthermond nog te achterhalen.

Een uitstekende start derhalve voor de Mondkers. Elftalleider Gerrit Jan Spiegelaar verwoordde het nog het best: “ Ik vond het echt een overwinning van het collectief. Iedereen heeft keihard gewerkt en onvoldoende speelde eigenlijk niemand.” Spiegelaar sloeg daarmee de spijker precies op de kop.

Foto’s Kees Rustenhoven: Annen – Valthermond

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW hervat competitie met winst

Waar in de regio talloze wedstrijden werden afgelast, kwam SPW op het eigen sportpark ...

Veerkrachtig Pekelder Boys wint knotsgek duel van THOS

Pekelder Boys heeft de eerste horde richting handhaving in de vierde klasse overleefd door ...

Gewijzigd SJS krijgt te weinig tegen Hoogeveen

Graag sluit SJS het seizoen zo goed mogelijk af, ondanks de vaststaande degradatie. In ...