Onstwedder Boys in doelpuntrijk duel langs SC Loppersum

Onstwedder Boys versloeg in een doelpuntrijk duel SC Loppersum.

Opnieuw vielen er zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp veel doelpunten en opnieuw trok Onstwedder Boys aan het langste eind. Na een spannend duel werd Loppersum met 4 – 3 verslagen en gezien het spelbeeld was de overwinning van de ploeg van trainer Harold Molanus ook terecht. Onstwedder Boys gaat de (korte) winterstop in op een keurige zevende plaats met zestien punten uit tien wedstrijden.

Loppersum is voor Onstwedder Boys geen bekende tegenstander. In het seizoen 2017/2018 werd er, ook in de derde klasse, voor het laatst tegen elkaar gespeeld. De ploeg van het Hogeland is al jaren een vaste waarde in de derde klasse en draait ook dit seizoen bovenin mee. Bij Onstwedder Boys keert Marcel Paans na een blessure vanmiddag weer terug in de basis.

Onstwedder Boys begint gretig aan het duel. De ploeg speelt met veel druk naar voren, waardoor Loppersum maar moeilijk aan opbouwen toekomt. Na vijf minuten spelen is de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Anne Wilzing schiet vanaf de rand van de 16-meter de bal net naast het doel. Toch zijn het de gasten die na tien minuten spelen op voorsprong komen. Op het middenveld wordt de bal door de Boys verspeeld, waarna via een bekeken pass Joris Jurna in stelling wordt gebracht. Oog in oog met Rein Koudstaal schiet de speler van Loppersum beheerst binnen: 0 – 1. Het is de eerste keer dat de bezoekers gevaarlijk worden en meteen is het raak. Onstwedder Boys is niet van slag en binnen het kwartier wordt het al gelijk. Anne Wilzing wordt aangespeeld, draait bij zijn tegenstander weg en schiet de bal in de verre hoek: 1 – 1. Vervolgens krijgt Sem Nieuwenhuis een uitgelezen mogelijkheid om de thuisclub op voorsprong te zetten, maar zijn schot gaat via een verdediger van Loppersum over. In de 25e minuut komt Onstwedder Boys op voorsprong. Een vrije trap van Anne Wilzing wordt door Marcel Paans prima tegen de touwen gekopt. Keeper Marvin Hoeksema is kansloos: 2 – 1. Het spel blijft op en neer golven en het is Loppersum dat vijf minuten voor rust op gelijke hoogte komt. Vanaf een meter of 25 schiet Tim Maneschijn de bal fraai in de kruising. Rein Koudstaal kan er net niet bij en zo staat het 2 – 2. Twee minuten later kan de keeper van Onstwedder Boys alweer vissen, als na een snelle aanval Job van Zanten namens Loppersum voor de derde keer scoort. Zo wordt de rust bij een 2 – 3 stand bereikt.

Lees het volledige wedstrijdverslag via de volgende link: Onstwedder Boys – SC Loppersum

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger bijt zich stuk op Waskemeer

Het tweeluik met middenmoter Waskemeer lijkt Borger de das om te hebben gedaan in ...

Musselkanaal laat dure punten liggen tegen USV

Musselkanaal heeft zondag hele dure punten laten liggen in de strijd om rechtstreeks klassenbehoud. ...

Westerwolde blijft winnen

In een wedstrijd om des keizers baard behaalde Westerwolde zondagmiddag de kleinst mogelijke overwinning ...