Overzicht zondag tweede klasse L: ASVB schiet uit zijn slof, Nieuw Buinen en Annen onderuit

ASVB zette zondag een monsterscore neer tegen FC Lewenborg, voor Nieuw Buinen en Annen waren er nederlagen.

ASVB – Lewenborg: 8-1

ASVB schoot tegen FC Lewenborg flink uit zijn slof. De Stadjers kregen een flink pak slaag van De Witte Muizen uit Blijham. Vooral in de tweede helft ging het hard, nadat het bij rust slechts 2-1 stond in het voordeel van ASVB na doelpunten van Marco van der Linde en Erwin Aukes. Na de pauze was Jesper Bruins de grote man aan de kant van de thuisploeg, de aanvaller scoorde een hattrick. Ook van der Linde pikte nog een doelpuntje mee. Quincy Meesters en Tim Renken bepaalden de eindstand uiteindelijk op 8-1. Met vier uit twee is ASVB voorlopig nog ongeslagen in 2L.

Gruno – Nieuw Buinen: 2-1

Nieuw Buinen is tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Bij rust keek het tegen een 2-0 achterstand aan na doelpunten van Isaak Chioma en Johannes Kroon. In de tweede helft was het vertoonde spel beter aan de kant van Nieuw Buinen, maar verder dan een doelpunt van Kevin Koerts kwamen de oranjehemden niet.

Rolder Boys – Veendam 1894: 2-2

Rolder Boys is in eigen huis op een 2-2 gelijkspel bleven steken tegen Veendam 1894. De thuisploeg had meer de bal dan de bezoekers, die vooral loerden op de omschakeling. Ondanks de betere kansen in de beginfase van de wedstrijd keek Rolder Boys halverwege de eerste helft wel tegen een 0-1 achterstand aan door een eigen doelpunt. Na rust trok het de stand gelijk via Niels Stoffers en kwam het een kwartier voor tijd op voorsprong via Ferdi Hidding. In de slotminuten moest de thuisploeg echter nog een tegentreffer toestaan van Jeremy van Dijk en eindigde het duel in 2-2.

Helpman – Annen: 4-1

Annen is tegen Helpman tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. De bezoekers keken al vlug tegen een 2-0 achterstand aan, waardoor Annen de gehele wedstrijd achter de feiten aan liep. Danny Dijkstra en Rik Seuren hadden de Groningers aan een 2-0 voorsprong geholpen. Na rust werd die voorsprong verdubbeld door twee treffers van Tim Sanders en was de wedstrijd beslist. Dat Pim Veltink nog wat terugdeed voor Annen was slechts alleen nog van belang voor de statistieken.