Overzicht zaterdag 5e klasse F: VVS Oostwold wint topper, Bargeres blijft winnen

Bargeres blijft voorlopig winnen en ziet alleen VVS Oostwold voorlopig in het spoor blijven.

ZNC – VVS Oostwold: 0-4

VVS Oostwold heeft de topper in de zaterdag 5e klasse F met ruime cijfers gewonnen. Beide ploegen moesten winnen om in het spoor te blijven van koploper Bargeres. Dat gelukte VVS, waarbij Hielke Koning en Sven Heikens een belangrijk aandeel in de zege hadden. Beide spelers kwamen twee keer tot scoren, wat leidde tot de 0-4 overwinning voor VVS Oostwold.

SC Scheemda – Erica ’86: 4-0

SC Scheemda heeft de thuiswedstrijd tegen Erica ’86 eenvoudig weten te winnen met 4-0. Aanvaller Danny Blauw had een groot aandeel in de zege met twee doelpunten. Sven Bootsman en Bob Kellendonk hadden de thuisploeg daarvoor al met 2-0 aan de leiding gebracht. Door de overwinning houdt Scheemda de bovenste plaatsen in zicht.

Damacota – Meeden: 1-2

Het blijft voor Damacota nog altijd wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Ook thuis tegen Meeden ging het nipt onderuit. Ferdi Wortelboer opende de score voor de gasten, maar Wylan Molema bracht Damacota voor rust nog langszij. In de tweede helft kroonde Sjoerd van der Veen zich tot matchwinner namens Meeden.

Bargeres – Harkstede: 4-2

Bargeres blijft aan de winnende hand in de zaterdag 5e klasse F. In eigen huis werd ook Harkstede aan de zegekar gebonden. De thuisploeg kwam rond het half uur spelen op voorsprong via Rob van der Graaf. Even later werd de voorsprong verdubbeld door Jordi de Vries. Na rust deed Gerko Holtjer wat terug, maar besliste Bargeres vrij snel daarna het duel door een goal van Marciano Hummel. In de slotminuten maakte Raymond de Groot er 4-1 van, waarna Harkstede nog iets terugdeed via Dennis Eising: 4-2. Bargeres blijft door de zege nog altijd foutloos aan kop gaan in 5F.

Westerlee – Veendam 1894: 0-4.

Veendam boekte de tweede zege van het seizoen. In en tegen Westerlee won het met ruime cijfers, waardoor het Westerlee voorbij ging op de ranglijst en steeg naar een plek in de middenmoot.