Gasselternijveen wint verdiend van DVC ’59

Gasselternijveen boekte tegen DVC ’59 een verdiende overwinning, het betekende de eerste driepunter voor Nieveen.

Gasselternijveen heeft haar eerste zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij DVC ’59 won het verdiend met 1-3. Door de zege klom Gasselternijveen een aantal plaatsen op de ranglijst en is het nu terug te vinden in de middenmoot van 4D.

Na een minuut konden de roodhemden al juichen en was het Koomans die zich vrij speelde en de bal keurig binnen schoot. Gasselternijveen ging daarna op zoek naar de 0-2, maar plotseling was het DVC dat via een uitbraak de 1-1 maakte. Roy Sibon liet Nieveen-doelman Koops kansloos. Gasselternijveen ging daarna weer door met aanvallen en kreeg voldoende kansen om op voorsprong te komen. Niek Poppinga, Menas Sihasale, Koomans en Tristan Salomons hadden hun vizier echter niet op scherp. Toch was het vlak voor rust wederom Koomans die de 1-2 op het scorebord bracht wat tevens de ruststand was.

Snelle beslissing

De tweede helft zocht Gasselternijveen direct naar de 1-3. Het was de jongeling Menas Sihasale die van dichtbij raakt schoot en de wedstrijd besliste. Toch werden er na de 1-3 nog de nodige kansen gemist waarin DVC vanaf minuut zeventig alles of niets ging spelen. De thuisploeg kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten die verder niet gevaarlijk waren. Gasselternijveen gaf verdedigend niks weg en zo won het met 1-3 van DVC. Volgende week komt Zwartemeerse Boys op bezoek.