SJS gelukkige winnaar in Kanaalstreekderby tegen Mussel

SJS had het meeste fortuin in de derby tegen Mussel en pakte daardoor enigszins geflatteerd de drie punten.

Een echte derby werd het afgelopen zaterdag op sportpark De Slenk in Mussel. Herfstachtig weer met wind en regen, veel strijd, stevige duels, afgekeurde goals en een uiteindelijke winnaar waar de wedstrijd er eigenlijk geen verdiende. Toch trok SJS aan het langste eind en nam zo drie hele waardevolle punten mee terug naar Stadskanaal. Jay van der Hooft werd de uiteindelijke matchwinner en SJS zegevierde met 0-1.

Het was geen hoogstaand duel, maar de spanning vergoedde uiteindelijk veel. In de beginfase van de wedstrijd was het met name aftasten aan beide kanten, waarbij de duels niet werden geschuwd. Na een kwartier pas werd Springer in positie gebracht, maar zijn volley met links ging over het doel. Het strijdplan van de thuisploeg was helder. Vanuit een gesloten organisatie werd veelal gezocht naar spits Hemmes, die met zijn fysieke kracht en kopduels Mussel dichterbij het doel van doelman De Jonge moest brengen. Via snelle uitbraken over de zijkanten werd de bal steevast in zijn richting gebracht.

Geen vat op Hemmes

Hoe voorspelbaar ook, SJS had daar best moeite mee. De Knoalster-verdediging kreeg tot dusver weinig tegentreffers te incasseren en dat is de verdienste van de mannen achterin, maar op Hemmes kreeg men maar weinig vat. Dat leidde in de 33e minuut tot de openingstreffer aan de kant van SV Mussel. Althans, zo dacht iedereen. De bal werd slecht uitverdedigd en doelman De Jonge moest alle zeilen bijzetten om de bal in zijn handen te krijgen. De bal werd dan ook onder zijn handen vandaan getikt en daarmee een overtreding op de doelman, aldus de lezing van scheidsrechter Leenknegt. SJS kwam daarmee goed weg.

Het was Hemmes wat de klok sloeg. Zijn dreiging leidde in de 38e minuut wederom tot een hoop commotie. Een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant knikte hij prima binnen en liet daarmee doelman De Jonge kansloos. Echter, wederom had SJS het geluk aan haar zijde. Hemmes stond buitenspel en zo bleef het 0-0. Vlak vóór rust kreeg SJS nog een kansje, waarbij een corner door een Musseler speler bijna achter zijn eigen doelman werd gewerkt. En ook Van der Hooft had nog een goede actie in huis, maar zijn schot ging rakelings naast. Echter bleef het bij 0-0 en zochten beide teams de kleedkamers op.

Vrije trap zeilt binnen

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet ten opzichte van de eerste. Er werd veel strijd geleverd, maar voor de neutrale kijker werd het niet aantrekkelijker. Het duel verhardde en scheidsrechter Leenknegt had soms moeite om alles bij te houden. Zo werd Rijkens hard aangepakt, iets wat hem volledig ontging. Na wat wissels, Springer en Dekker verlieten het veld voor De Koe en Tolner, was het dan toch SJS dat op voorsprong kwam. Na een overtreding op een aantrekkelijke positie nestelde Van der Hooft zich achter de bal. De spits worstelde al een tijdje met zijn vorm en de goals wilden niet vallen, maar met dit schot schoot hij een hoop frustraties van zich af. De bal werd onderweg licht getoucheerd, maar had zoveel kracht dat hij achter de doelman in het net plofte, 0-1. De ban was gebroken!

Pech voor Mussel

Het laatste half uur werd billen knijpen. Aan beide kanten werd er gestreden voor iedere centimeter en Mussel ging hartstochtelijk op zoek naar een verdiende gelijkmaker. Een kwartier vóór tijd kreeg Hemmes wederom zijn hoofd goed tegen de bal, maar die belandde op de buitenkant van de paal. Rijkens en Van der Hooft kregen kansjes, maar de bal wilde er niet in. Mussel speelde va banque en ging met 4 man voorop. Alle ballen werden hoog ingebracht en in de 92e minuut leidde dit nog tot een hachelijk moment. Alleen Fehrmann knikte net naast. En zo won SJS een zwaarbevochten derby en nam de punten mee naar huis.