Milan Duursma: “NWVV is in eigen huis moeilijk te kloppen!”

Milan Duursma ziet NWVV de topper van Bargeres winnen, beide ploegen zijn tot nu toe ongeslagen maar Duursma denkt dat zijn ploeg profiteert van het thuisvoordeel.

Foto, selectie NWVV, Milan Duursma (tweede van rechts, onderste rij) heeft er vertrouwen in dat NWVV de topper gaat winnen van Bargeres.

Zaterdag staat in de 5e klasse F de clash tussen NWVV en Bargeres op het programma. Twee ploegen die afgelopen zaterdag pas tegen het eerste puntverlies van de competitie aanliepen. Bargeres won daarvoor vijf wedstrijden op rij, NWVV won er vier. Beide ploegen mogen dan ook gezien worden als een serieuze titelkandidaat voor dit seizoen. Komende zaterdag kan in ieder geval een van de twee ploegen de ander pijn doen. NWVV-speler Milan Duursma heeft goede hoop dat de drie punten in Nieuw-Weerdinge blijven.

Na vier goede overwinningen op rij speelde NWVV zaterdag gelijk tegen VVS Oostwold. De thuisploeg leidde lange tijd met 1-0, maar zag in de slotminuten de Groningers nog langszij komen. Toch vond Duursma de uitslag wel terecht. “Wij hadden de betere kansen in de eerste helft en zij in de tweede, dus de uitslag vond ik wel terecht.”

Uitstekende start

De competitiestart van de Nieuw-Weerdingers mag er tot nu toe dus zijn met dertien punten uit vijf wedstrijden. Duursma denkt wel te weten waarin zijn ploeg het verschil maakt ten opzichte van de andere ploegen. “Door de vele oefenwedstrijden hebben wij een hele goede voorbereiding gehad, waardoor wij er conditioneel sterk op staan en op dat vlak moeilijk te kloppen zijn. Daarnaast hebben we meerdere spelers die kunnen scoren en is ons rendement daarbij ook nog eens goed.”

Ondanks de uitstekende start wil Duursma nog niet te hoog van de toren blazen. NWVV nu al direct tot een van de titelfavorieten bombarderen gaat hem dan ook iets te ver. “Dat is een groot woord, al hebben we wel de doelstelling om een niveau omhoog te gaan. Dat is met deze selectie ook zeker mogelijk. Als dit via een kampioenschap of via de nacompetitie kan, dan maakt dat het seizoen wel compleet. In de beker hebben we al laten zien dat we het derde- en vierdeklassers lastig kunnen maken, dus een stap hogerop moeten wij aankunnen.”

Aanvallende rol

De pas 21-jarige aanvaller heeft met vier treffers tot nu toe een belangrijk aandeel in de goede resultaten. Alleen topschutter Roy Super scoorde er meer, de spits scoorde er tot nu toe 8. Duursma vind het prettig om wat aanvallender te spelen, maar wil zich niet vastpinnen op een totaal aantal doelpunten. “Onder de nieuwe trainer (Johan Hollen), ben ik een linie naar voren gegaan. Dat ik er al vier heb inliggen is ook te danken aan mijn teamgenoten, die mij op goede wijze bedienen waardoor ik ze kan afmaken. Ik heb niet echt een doelstelling wat betreft aantal doelpunten, maar ik ga gewoon voor het hoogst haalbare en dan zien we wel waar het schip strand.”

Zaterdag wacht dus de clash met Bargeres, dat eveneens uitstekend presteert. Duursma verwacht dan ook dat het wel eens een spektakelstuk kan worden, maar dat de punten gewoon in eigen huis blijven. “Het kan wel eens een hele open wedstrijd gaan worden met kansen over en weer. Het voordeel is dat wij thuis spelen en in eigen huis moeilijk te kloppen zijn. Als wij voetballen zoals we kunnen dan gaan wij zeker de drie punten in Nieuw-Weerdinge houden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jongensdroom van Victor van der Vlag gaat in vervulling

Zou er bij iedere voetbalclub in de Kanaalstreek een speler als Victor van der ...

Sten Vos wil de kortste route naar de tweede klasse

Na een stroeve start van het seizoen heeft SC Stadskanaal al geruime tijd de ...

Gasselternijveen blijft hopen op handhaving

Slechts één keer stak v.v. Gasselternijveen dit seizoen zegevierdend de armen in de lucht ...