Overzicht zaterdag 4e klasse D: Angelslo wint kelderduel, Mussel lijdt nederlaag

Angelslo deed goede zaken met de overwinning op hekkensluiter Nieuw-Balinge, Mussel was niet opgewassen tegen SCN.

SCN – Mussel: 3-1

Over de hele wedstrijd gezien had Mussel weinig te vertellen in Nieuwlande. Het beperkte zich met name tot verdedigen en de betere kansen waren voor de thuisploeg. Dat kwam in de eerste helft niet tot scoren door het goede verdedigende werk van Mussel. In de tweede helft kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. Lars Hemmes knikte raak uit een hoekschop, waarbij SCN-doelman Reitsma er niet helemaal goed uitzag. De thuisploeg bleef echter bovenliggend en de gelijkmaker verscheen dan ook op het scorebord. Bryan Marissen schoot de bal onder Mussel-goalie Strobos door: 1-1. Een vijftal minuten later scoorde SCN opnieuw. Jeffrey Marissen knikte raak uit een vrije trap van Marco Bruinsma. In de slotminuten stelde SCN de zege definitief veilig. Stefan Bruinsma bepaalde de eindstand op 3-1.

Nieuw-Balinge – SC Angelslo: 0-2

In de strijd om de onderste plaatsen deed SC Angelslo uitstekende zaken met de 0-2 overwinning op hekkensluiter Nieuw-Balinge. De Emmenaren boekten vorige week een verrassende en knappe overwinning op Borger en gaven dat zaterdag een goed vervolg in Nieuw-Balinge. Voor rust kwamen beide elftallen niet tot scoren, maar na rust brak Abe de Jong de ban. Die dezelfde de Jong besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd met zijn tweede treffer van de middag: 0-2. Door de zege staat Angelslo nu op zes punten, terwijl Nieuw-Balinge op nul blijft staan.